18.6.2014 9:49

Εκλογές βάση... ωραρίου

ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΝΕΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Το ωράριο των καταστημάτων απασχόλησε τη συνεδρίαση της Δευτέρας του Εμπορικού Συλλόγου Χίου αν και ο στόχος ήταν κυρίως η συζήτηση περί όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος και η προπαρασκευή ώστε να οδηγηθούν σε εκλογές μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Το παραπάνω από μόνο του διαμορφώνει το συμπέρασμα ότι τα μέλη του εμπορικού συλλόγου θα προκρίνουν στις επιλογές τους τα πρόσωπα εκείνα που εκφράζουν τις απόψεις τους για το ωράριο λειτουργίας της αγοράς.

Οι τάσεις

Μέχρι στιγμής τα όρια είναι ξεκάθαρα και δηλωμένες διαφαίνονται δυο τάσεις, η μια της αλλαγής στον τρόπο και στο ωράριο λειτουργίας της αγοράς και η άλλη της παραμονής των πραγμάτων ως έχουν.

Οι μεν πρώτοι υποστηρίζουν ότι ο εμπορικός κλάδος αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά ζητήματα και ότι η αύξηση της κίνησης δεν είναι θέμα ωραρίου ή ελεύθερου χρόνου αλλά ζήτημα πρωτίστως  οικονομικό. «Όταν ο καταναλωτής δεν έχει χρήματα να διαθέσει δεν έχει περίσσευμα να ψωνίσει, δεν του φτάνουν τα χρήματα του για να ζήσει, όσο ανοικτά και να έχεις τα καταστήματα, δεν θα ψωνίσει, είναι πάρα πολύ απλό», σημειώνουν.

Στον αντίποδα εκείνοι που θέλουν να αλλάξει το ωράριο, υποστηρίζουν ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία από τη λειτουργία των καταστημάτων Κυριακές ή σε ένα διευρυμένο ωράριο είναι θετικά και τονίζουν ότι θα ήταν σαφώς θετικότερα αν όλα τα καταστήματα ενέδιδαν και άνοιγαν ταυτόχρονα.

Τρεις προτάσεις

Τα τριάντα με τριάντα πέντε μέλη του συλλόγου που βρέθηκαν στη συνεδρίαση συζήτησαν ενδελεχώς διάφορα θέματα, υπήρχε διαλογική συζήτηση χωρίς εντάσεις και εν τέλει κατέληξαν σε τρεις προτάσεις από τις οποίες η επόμενη γενική συνέλευση θα καταλήξει στην επικρατέστερη.

  • Τα καταστήματα να είναι ανοικτά και τα απογεύματα της Πέμπτης όλο το χρόνο
  • Να ξεκινά το τρίτο απόγευμα (Πέμπτη) αμέσως μετά την αλλαγή της ώρας σε θερινή και να σταματά με την επίσης αλλαγή της ώρας σε χειμερινή
  • Να λειτουργούν τα καταστήματα ως έχουν σήμερα,  με τρίτο απόγευμα από 1η Ιουλίου με 15 Σεπτεμβρίου

Οι υποψηφιότητες

Υποψηφιότητες προχθές δεν κατατέθηκαν. Οι ενδιαφερόμενοι που ως φαίνεται θα υπάρχουν αρκετοί ανάμεσα τους και «νέο αίμα» στα του συλλόγου, θα κατατεθούν μέχρι την Πέμπτη.

Το αρχείο

Πέρα από το ωράριο και τα προβλήματα της αγοράς, δεν πρέπει να περάσει στα «ψιλά» αντίθετα θα πρέπει να αναδειχθεί και να προχωρήσει από το νεοεκλεγμένο  Δ.Σ. η πρόταση του Φρ. Σέργη για αξιοποίηση του αρχείου του Εμπορικού Συλλόγου, ένα αρχείο που πλησιάζει έναν αιώνα ζωής αφού ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1918. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ