Οικονομία

29/7/13 13:38

τελ. ενημ.: 20/2/18 19:18

Είμαστε ακόμα ζωντανοί

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΜΙΜΗΤΕΣ

Αισιοδοξία και ελπίδα αναβλύζουν τα ευχάριστα νέα από το χώρο των τοπικών επιχειρησεων που σπάνε την εσωστρέφεια στο τοπίο απομόνωσης κι ακινησίας στο οποίο βρισκόμαστε κι επιμένουν να ορθώνουν και να δείξουν προς τα έξω την ποιότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων τους. Διαφορετικές επιχειρήσεις όπως η εταιρεία Στουπάκης το café bar OZ και τα γλυκά κουταλιού “Μαρίνου- Κοράκη” , ξεχώρισαν και διακρίθηκαν εγχώρια και διεθνώς.


Και ο Βραζιλιάνος θέλει το ούζο του

«Οι Βραζιλιάνοι υποκλίνονται σε Αγιωργίτικο, Μοσχοφίλερο , Μαστίχα και Ούζο!», γράφει ο οινογράφος - γευσιγνώστης Χαράλαμπος Θάνου για το foodbites.eu, περιγράφοντας τη συμμετοχή και διάκριση των προϊόντων της εταιρείας Στουπάκη στην έκθεση του Sao Paolo της Βραζιλίας τον προηγούμενο Ιούνιο.

Το γκολ του χιώτικου ούζου στη Βραζιλία

 

«Sao Paulo. Ιούνιος 2013. Ταξίδι σε διεθνή έκθεση. Ένα ταξίδι μακρινό, σε μια αγορά μεγάλη και δύσκολη στη διείσδυση , με τους δικούς της κανόνες και γευστική κουλτούρα.
Εκπροσωπώντας δύο εξαιρετικούς παραγωγούς, το Κτήμα Λαντίδη από τη Νεμέα και το Αποστακτήριο Στουπάκη από τη Χίο, η ευθύνη ήταν μεγάλη και η προετοιμασία που έγινε ιδιαίτερα προσεκτική.
Οι προσδοκίες επίσης μεγάλες αν και κρυφές, προσπαθώντας να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους.
Το πρώτο θετικό σημάδι πως θα έχουμε καλή συνέχεια, ήταν η βράβευση για δεκαπέντε προϊόντα, ανάμεσα σε όλα της διεθνούς έκθεσης, ως προς την καινοτομία, την ποιότητα και την εμφάνιση. Τα δύο ήταν Ελληνικά και μάλιστα από την Χίο, η Mαστίχα Homericon που εκπροσωπούσα και το άλλο το γλυκό κουταλιού της Εταιρίας Μαρίνος Κοράκης!
Η συνέχεια, καταπληκτική! Οι επισκέπτες ήταν επαγγελματίες στη πλειονότητα, sommelier, δημοσιογράφοι οίνου, οινόφιλοι, εστιάτορες, χονδρέμποροι κλπ.
Την πρώτη έκπληξη, πως η Ελλάδα παράγει τόσο ποιοτικά προϊόντα, διαδέχεται η αποδοχή και η επιβράβευση μέσα από συμφωνίες που επήλθαν.
Η αρωματική παλέτα και η φρεσκάδα του Μοσχοφίλερου, τα πλούσια και πολύπλοκα αρώματα του γεμάτου και ισορροπημένου Αγιωργίτικου του Κτήματος Λαντίδη, εκστασίασαν το Βραζιλιάνικο κοινό που έως τώρα νόμιζε πως η Ελλάδα παράγει μόνο Ρετσίνα..
Η σπάνια μοναδικότητα της γεύσης της Μαστίχας Homericon όπως και του Ούζου Στουπάκης που παράγεται από εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη του γλυκάνισου Χίου, άφησαν άφωνους τους επισκέπτες που δοκίμασαν άγνωστες έως τώρα γι αυτούς γεύσεις».
, αναφέρει στο σχετικό άρθρο ο κ. Θάνου.
 

 

Οζ και με πιστοποίηση

Τη μεγαλύτερη ίσως αναγνώριση για μπαρ επαρχιακής πόλης, απόκτησε το cocktail bar Οz το οποίο πλέον προβάλλεταο με δόξα και τιμή από το www.huntingspirits.tv/.
Πρόκειται για ένα site που ασχολείται καθαρά με cocktails και αποστάγματα. Το ΟΖ κατετάγει ως ένα από τα πιο groovy bars στην Ελλάδα και είναι το 1ο από την επαρχία που παίρνει μέρος σε αυτά.
Οι συντελεστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας βρέθηκαν στη Χίο, παρουσίασαν με άφθονο φωτογραφικό υλικό και κείμενα το συγκεκριμένο μπαρ. Όλα αυτά πλασιόνονται από ένα βίντεο όπου παρουσιάζονται οι ιδιοκτήτες του Οz Στέλιος και Δημήτρης Γεωργούλης.
«Καυσαέριο, κίνηση, θόρυβος. Τα ξεχάσαμε όλα με το που αντικρίσαμε το πλοίο, που θα μας ταξίδευε στη Χίο. Χαζεύαμε την αφρισμένη θάλασσα που αφήναμε πίσω μας. Λες και έπαιρνε μαζί της όλες μας τις σκέψεις για να τις ξεδιαλύνει στον αφρό. Εκεί. Ανάμεσα στο χρώματα του άσπρου και του μπλε. Είχαμε φτάσει στην πατρίδα της μαστίχας πριν το χάραμα. Λίγος ύπνος θα μας έκανε σίγουρα καλό. Ξυπνήσαμε με τις πρώτες ακτίνες από το φως του Χιώτικου καλοκαιρινού ήλιου. Δίχως να χουμε την απαραίτητη ενέργεια αποφασίσαμε να γυρέψουμε κάποιο μικρό καφενέ εκεί γύρω. Σύντομα η μυρωδιά από το φρεσκο-ψημένο ψωμί μας θύμισε ότι πεινούσαμε. Μπήκαμε στο μικρό αρτοποιείο. Για καλή μας τύχη, σέρβιρε και καφέ. Ένας ευγενικός άνθρωπος μας καλημέρισε. Μας έφτιαξε μαγκιόρικο, ωραίο καφέ, ενώ ταυτόχρονα και χωρίς πολύ κόπο μας έφτιαξε και τη διάθεση. Η Χίος είχε αρχίσει ήδη, να μας αρέσει πολύ.
Το πρώτο τηλεφώνημα της ημέρας, έγινε από το Δημήτρη Γεωργούλη. Μαζί με τον αδερφό του, τον Στέλιο άνοιξαν το Δεκέμβρη του 2011 το δικός τους bar. To Oz. Για αυτό ήμασταν άλλωστε και εμείς εκεί. Για να αποτυπώσουμε το χώρο τους, τα κομμάτια που έφτιαξαν με το μεράκι τους και τη βοήθεια των κοντινών τους ανθρώπων. Να ξετρυπώσουμε σε κάθε γωνιά, τις πρωτότυπες ιδέες που έδιναν χρώμα. Τα άδεια τελάρα, τα γραντζουνισμένα βυνίλια και τις χιλιοπαιγμένες κασέτες. Όλοι είχαν βρει μυστηριωδώς και με περίσσεια ευφυία κάπου τη θέση τους. Το Οz, είναι ένα cocktail bar που απέχει περίπου 165 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά. Κια όπως η μαστίχα είναι το προϊόν της ψυχής των μαστιχόδεντρων, ετσι και το Oz cocktail bar είναι αποτέλεσμα ψυχής»

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση