4.8.2018 11:13

Η νύχτα θα γίνει τελικά… λευκή στις 10 Αυγούστου

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου ενημερώνει τους συναδέλφους στο εμπόριο ότι η πρόταση του Συλλόγου Εμπόρων Χίου, για την πραγματοποίηση "Λευκής νύχτας" στις 10 Αυγούστου 2018, υπερψηφίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο προχθές 31 Ιούλη αργά το βράδυ.

Η εισήγηση που θα γινόταν από τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Κάρματζη, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ λόγω έλλειψης χρόνου, ενώ ήταν προφανές ότι δεν υπήρχε διάθεση να συζητηθεί το ζήτημα, με την πρόφαση ότι είχε συζητηθεί παλιότερα σε αντίστοιχη πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Σάμου. Η επιμονή του εκλεγμένου με τη Λαϊκή Συσπείρωση Στρατή Κόρακα, είχε σαν αποτέλεσμα να μας κάνουν τη χάρη να ακουστούν οι θέσεις του Σωματείου μας, η φωνή δηλαδή των εργαζομένων του κλάδου.

Το Σωματείο μας δια στόματος του Προέδρου, καταδίκασε την πρόταση του Συλλόγου Εμπόρων, αναδεικνύοντας τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει στη ζωή των εργαζομένων ένα τέτοιο μέτρο. Ότι δεν είναι απλά δύο ώρες παραπάνω, αλλά πρόκειται για ένα ακόμα μέτρο που έρχεται να προστεθεί στα πολλά που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στο εμπόριο. Όπως επίσης ότι είναι άλλο ένα μέτρο στα πολλά που έχει πάρει ο Εμπορικός Σύλλογος τα τελευταία χρόνια, όπως η αλλαγή του θερινού ωραρίου στις 6:30μμ- 9:30μμ που τελικά έγινε μόνιμο για τις αλυσίδες 6:00μμ-9:30μμ, ανοιχτά μαγαζιά όσο θα βρισκόταν κρουαζιερόπλοιο στη Χίο κλπ.

Με τη "Λευκή νύχτα", που ο Εμπορικός Σύλλογος φοβάται να την ονομάσει έτσι, στην πραγματικότητα κάνει άλλο ένα χατίρι στις πολυεθνικές και στα μονοπώλια και σε καμία περίπτωση δεν ικανοποιεί τις ανάγκες των μελών του Συλλόγου. Οι μικροί έμποροι και οι αυτοαπασχολούμενοι χρειάζεται να δημιουργήσουν συμμαχία με τους εργαζόμενους του κλάδου, ενάντια στα μονοπώλια και τις πολιτικές που τα εξυπηρετούν.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει μεγάλη ευθύνη που έδωσαν κατά πλειοψηφία, την άδεια στο Σύλλογο Εμπόρων να πραγματοποιήσουν "Λευκή νύχτα". Έδειξαν για άλλη μια φορά ότι έχουν πάρει διαζύγιο με τα δικαιώματα των εργαζομένων και ότι εξυπηρετούν τα μονοπώλια και τις μεγάλες αλυσίδες.

Οι εργαζόμενοι χρειάζεται να βγάλουν τα συμπεράσματά τους καταδικάζοντας τέτοιες πολιτικές.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ