5.7.2013 13:41

Δύο νέα προγράμματα για την απασχόληση θα υλοποιηθούν εντός του Ιουνίου

Εντός του Ιουνίου θα ξεκινήσει η υλοποίηση δύο νέων προγραμμάτων της Κομισιόν με κοινοτική χρηματοδότηση 146 εκατ. ευρώ, τα οποία στοχεύουν στην καταπολέμηση της αυξανόμενης ανεργίας, ιδιαίτερα στους νέους.

Το ένα πρόγραμμα αφορά στην είσοδο στην αγορά εργασίας και συνδυάζει την εκπαίδευση με πεντάμηνη άσκηση επαγγέλματος σε επιχειρήσεις για 45.000 νέους ανέργους έως 29 ετών. Το δεύτερο πρόγραμμα προβλέπει την κατάρτιση 1.000 νέων ανέργων έως 29 ετών σε συνθήκες εργασίας.

Στο ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, γίνεται μία καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί σε κάθε κράτος- μέλος και των πρωτοβουλιών στήριξης της Επιτροπής, ενόψει της συνόδου κορυφής του Ιουνίου, όπου το θέμα της ανεργίας θα κυριαρχήσει.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, όπου η ανεργία των νέων εκτινάχθηκε στο 59,1% τον Ιανουάριο, η Επιτροπή σημειώνει ότι μετά τον επανασχεδιασμό των προγραμμάτων με κοινοτική συγχρηματοδότηση, που αποφασίστηκε στα τέλη του 2012, υιοθετήθηκε εθνικό σχέδιο δράσης τον Ιανουάριο του 2013, με κοινοτική χρηματοδότηση 517 εκατ. ευρώ.

Στόχος του προγράμματος είναι η τόνωση της απασχόλησης καθώς και η κατάρτιση και επιχειρηματικότητα για περίπου 350.000 νέους.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, οι νέες πρωτοβουλίες που έχουν, ήδη, ξεκινήσει με κοινοτική χρηματοδότηση 47 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνουν την πρόσληψη με καθεστώς ορισμένου χρόνου νέων ανέργων έως 35 ετών σε διάφορα πολιτιστικά προγράμματα, αλλά και την παροχή στήριξης σε κοινωνικές υποδομές που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, με στόχο την πρόσληψη νέων ανέργων.
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ