31.5.2012 16:13

Δυναμικές πρωτοβουλίες για τις νησιωτικές επιχειρήσεις

30Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Ε.Ο.Α.Ε.Ν.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς, την Κυριακή 27 Μαΐου 2012, οι εργασίες της 30ης τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών (Ε.Ο.Α.Ε.Ν)., με την συμμετοχή Προέδρων και μελών των διοικήσεων από τα είκοσι (20) νησιωτικά Επιμελητήρια/μέλη του Ομίλου.
Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Ε.Β.Ε. Αθηνών και το Ε.Β.Ε. Θεσσαλονίκης
Στους χαιρετισμούς τους ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Γεώργιος Μπενέτος και ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Α.Ε.Ν. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, επισήμαναν την αναγκαιότητα ενίσχυσης και στήριξης του Ομίλου από όλα τα Επιμελητήρια μέλη, ώστε στη δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα να αναλάβει πιο δυναμικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βοηθήσουν τις νησιωτικές επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν όσο γίνεται πιο ανώδυνα οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Tο κύριο θέμα συζήτησης με τίτλο «Μορφές νησιωτικής ανάπτυξης του αύριο: Στρατηγική “από το χωράφι στο ράφι” τι είναι και πως υλοποιείται» ανέπτυξε ο κ. Δημήτρης Σκάλκος, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο οποίος παρουσίασε με κάθε λεπτομέρεια  πως είναι δυνατόν να αναπτυχθούν  οργανωμένες επιχειρηματικές δραστηριότητες στις νησιωτικές περιοχές ξεκινώντας από την παραγωγή προϊόντων σε μικρή κλίμακα, τη μεταποίησή τους και τη διάθεσή τους στο καταναλωτικό κοινό. Για την επιτυχία του εγχειρήματος απαιτείται όραμα, σωστή προετοιμασία και νέες καινοτόμες δημιουργίες, ενώ στην όλη διαδικασία σημαντικός είναι ο ρόλος της συμβολαιακής διαμεσολάβησης για την παραγωγή προϊόντων με προδιαγραφές. Επίσης παρουσίασε επιτυχημένες πρακτικές από την Σάμο, την Λήμνο και την Ανάβρα.
Στη συνέχεια τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης συμφώνησαν ότι στην κρίσιμη αυτή συγκυρία ο ΕΟΑΕΝ επιβάλλεται να δυναμώσει την παρουσία του σε κάθε επίπεδο, καθώς επίσης να διεκδικήσει την ανάληψη από τα Επιμελητήρια του έργου της αξιολόγησης των προτάσεων, στο υπό προκήρυξη πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω των ΠΕΠ. Επίσης ενέκριναν τα πεπραγμένα του Διοικητικού Συμβουλίου έτους 2011, καθώς και τον οικονομικό απολογισμό του προηγούμενου έτους.
Τέλος, μετά από σχετικές προτάσεις, τα Επιμελητήρια Έβρου και Χανίων ανέλαβαν να εξετάσουν την δυνατότητα φιλοξενίας της επόμενης Γενικής Συνέλευσης.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ