20.3.2013 17:02

Δοκιμαστική μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση για 6 μήνες;

Δεν πείθεται η τρόικα ότι η μείωση του ΦΠΑ ειδικά σε κλάδους όπως η εστίαση μπορεί να φέρει ανάκαμψη των εσόδων. Η κυβέρνηση ωστόσο επιμένει, ώστε να μην φανεί ανακόλουθη και με την προεκλογική της δέσμευση και έτσι όλα δείχνουν ότι έχει πέσει στο τραπέζι δοκιμαστική περίοδος μείωσης του ΦΠΑ

Οι τροϊκανοί αν και δείχνουν ανυποχώρητοι φαίνεται ότι κατ' αρχήν δεν βλέπουν αρνητικά τη δοκιμαστική περίοδο. Πληροφορίες αναφέρουν περίοδο 6 μηνών, ίσως από τον Μάιο, ώστε να καλυφθεί και η κρίσιμη για την Ελλάδα τουριστική περίοδος.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως με το επιχείρημα ότι η περίοδος αυτή μπορεί να δώσει στοιχεία για τον αντίκτυπο του μέτρου στα έσοδα φαίνεται πως προς το παρόν έχει πείσει την τρόικα.

Οι συνεχείς παλινδρομήσεις της κυβέρνησης στο θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση έχει δημιουργήσει κλίμα έντασης ακόμη και στο εσωτερικό των κομμάτων που κυβερνούν γιατί φαίνονται ανακόλουθοι στα μάτια των επαγγελματιών και των καταναλωτών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ