28.6.2017 18:19

Το «Δημιουργώ επαγγελματικά» «χτίζει» επαγγελματίες του πολιτιστικού και δημιουργικού κλάδου στο νησί μας

ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ενδυνάμωσης υλοποιείται το Σεπτέμβριο στο νησί μας, με τις συμβουλευτικές συζητήσεις προκαταρκτικής υποστήριξης να διεξάγονται από 30 Ιουνίου – 2 Ιουλίου.

Φτερά επαγγελματικής ανέλιξης στοχεύει να δώσει σε δεκάδες ωφελούμενους του πολιτιστικού και δημιουργικού κλάδου το πρόγραμμα ενδυνάμωσης για επαγγελματίες «Δημιουργώ Επαγγελματικά».

Το πρόγραμμα οργανώνει και υλοποιεί το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, με τη συνεργασία της κοινωφελούς εταιρείας «αέλια», επιβεβαιώνοντας πόσες παράπλευρες ωφέλειες έχει για έναν τόπο η δραστηριοποίηση του ΠΙΟΠ. Η δράση επιλέχθηκε να υλοποιηθεί σε τρία από τα Μουσεία του Δικτύου του. Συγκεκριμένα, οι κύκλοι του Δημιουργώ Επαγγελματικά περιλαμβάνουν δράσεις εκπαίδευσης, συμβουλευτικής και δικτύωσης, έχουν διάρκεια επτά μηνών και θα πραγματοποιηθούν στo Μουσείο Αργυροτεχνίας,στα Ιωάννινα, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου και στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας,στον Βόλο.

Το Δημιουργώ Επαγγελματικά προσφέρεται δωρεάν και αποσκοπεί στην επαγγελματική ενδυνάμωση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων όσων έχουν κύρια ή συμπληρωματική απασχόληση στον χώρο του πολιτισμού (τέχνες, πολιτιστικές δραστηριότητες, κλπ.) και της δημιουργίας (design αντικειμένων, κοσμημάτων, web design κλπ.). Επίσης, παρέχει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν τα κατάλληλα ερεθίσματα ώστε να κατανοήσουν και να αξιολογήσουν τις επαγγελματικές τους δυνατότητες. Παράλληλα, δημιουργεί μία ενεργή κοινότητα ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών, ενισχύοντας τους δεσμούς δυνητικής συνεργασίας σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο με ειδικούς του εκάστοτε χώρου και πιθανούς μελλοντικούς συνεργάτες.

Στο πλαίσιο αυτό, παρέχεται ένα πολύπλευρο πρόγραμμα ενδυνάμωσης ανθρώπινου δυναμικού, το οποίο αναπτύσσεται σε τρεις βασικούς άξονες:

  • Εκπαίδευση

Σε κάθε πόλη οργανώνεται διήμερο εκπαίδευσης με τέσσερα εργαστήρια (3ωρης διάρκειας), από την ΑΕΛΙΑ που διαθέτει έμπειρους εισηγητές. Τα εργαστήρια καλύπτουν κρίσιμα επαγγελματικά ζητήματα, όπως συναλλαγές με πελάτες, συνεργασίες, οργάνωση, διαχείριση προβλημάτων, κ.ά. 

  • Συμβουλευτική

Παράλληλα, προσφέρεται η δυνατότητα εξατομικευμένων συμβουλευτικών συζητήσεων με έμπειρους επαγγελματίες πριν και μετά τα εκπαιδευτικά εργαστήρια. Οι συζητήσεις θα γίνουν είτε δια ζώσης σε κάθε πόλη, είτε μέσω διαδικτύου, είτε τηλεφωνικώς.

  • Δικτύωση

Προσφέρεται σημαντική δικτύωση για τους συμμετέχοντες από όλες τις πόλεις, καθώς θα συγκροτηθεί κοινότητα ανταλλαγής γνώσης και εμπειρίας, μεταξύ των επαγγελματιών.

Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια θα υλοποιηθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο και Οκτώβριο. Θα προηγηθούν συμβουλευτικές συζητήσεις προκαταρκτικής υποστήριξης: στα Ιωάννινα (23 Ιουνίου-25 Ιουνίου),  στη Χίο (30 Ιουνίου-2 Ιουλίου) και στον Βόλο (5 Ιουλίου-7 Ιουλίου). Οι ημερομηνίες των εργαστηρίων θα ανακοινωθούν σύντομα, ενώ ο κύκλος υποστήριξης θα διαρκέσει μέχρι και τον Δεκέμβριο 2017.

@ Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις συμβουλευτικές συναντήσεις ή/και στα εκπαιδευτικά εργαστήρια μπορείτε να απευθύνεστε στην ΑΕΛΙΑ στα τηλέφωνα 6937471162και 6977202535, καθώς και στη σελίδα «@AELIACreatives» στο facebook.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ