2.5.2013 13:46

Διαμαρτύρεται ο ΕΟΑΕΝ για το Φ.Π.Α. στην εστίαση

Επιστολή - διαμαρτυρία στον υπουργό Οικονομικών απέστειλε ο Επιμελητηριακός Όμιλος Ανάπτυξης Νησιών, ζητώντας στη λήψη άμεσων μέτρων μείωσης του Φ.Π.Α. στην εστίαση.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΕΟΑΕΝ κ. Καλογρίδης επισημαίνει ότι για λόγους ανταγωνισμού σε σχέση με γειτονικά κράτη που διατηρούν χαμηλό φορολογικό συντελεστή, επιβάλλεται να συμβεί το ίδιο και στη χώρα μας. :

“Μετά την παταγώδη αποτυχία του μέτρου της αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ στην εστίαση και τις αρνητικές επιπτώσεις που είχε, σε απώλεια τζίρου, κλείσιμο επιχειρήσεων, χάσιμο θέσεων εργασίας, εκτίναξη της φοροδιαφυγής, μείωση στα έσοδα του κράτους και στις εργοδοτικές εισφορές των ταμείων, επίσημα πλέον αναγνωρίζεται η αναγκαιότητα μείωσης του συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 13%.

Εκφράζοντας την αγωνία των τουριστικών επιχειρήσεων και των επιχειρήσεων εστίασης της νησιωτικής χώρας, ζητάμε να προχωρήσει η Κυβέρνηση από τώρα στην μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, όπως άλλωστε έχει κάθε δικαίωμα να πράξει σύμφωνα και με την Οδηγία 2006/112/ΕΚ, για να μην χαθεί και η φετινή τουριστική σεζόν που ήδη ξεκίνησε, να μην χαθούν άλλες θέσεις εργασίας και να ξαναγίνουμε ανταγωνιστικοί”.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ