12.1.2015 13:06

Δεν ανοίγουμε

ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα, την Κυριακή 18 Ιανουαρίου, προτείνει στα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου, θεωρώντας ότι οι Κυριακές της εορταστικής περιόδου κάλυψαν τόσο το ωράριο των καταστημάτων όσο και τις απαιτήσεις των καταναλωτών.

Σήμερα, ήταν η πρεμιέρα των χειμερινών εκπτώσεων και με τον νέο νόμο δίνεται το δικαίωμα για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.

Ύστερα από απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου, καλούνται τα καταστήματα να μη λειτουργήσουν και να παραμείνουν κλειστά. Η απόφαση αυτή είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα και το αν τελικά θα λειτουργήσει ή όχι ή αγορά, αν ο κάθε έμπορος θα ανοίξει το κατάστημα του την Κυριακή, είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο ίδιος, αφού ο νομοθέτης του δίνει αυτό το δικαίωμα.

Κύκλοι πάντως πέριξ του συμβουλίου υποστηρίζουν ότι αφενός η κίνηση στην αγορά είναι υποτυπώδης κι αφετέρου ο κίνδυνος κάποιοι να χρησιμοποιήσουν κομματικά την οποιαδήποτε απόφαση περί ανοίγματος των καταστημάτων, οδήγησαν στην... καθιερωμένη αρνητική πρόταση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου προς τα μέλη της.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ