12.4.2018 11:59

Βρήκαμε ποιος θα μας απαλλάξει από το καθάρισμα της… φρέσκιας πατάτας

• Μια καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα έτοιμη να εγκατασταθεί και στο νησί μας από το νεαρό Χρήστο Μπακούρη.

Καθημερινό φαινόμενο να ανοιγοκλείνουν επιχειρήσεις, με διάρκεια ζωής από  έναν μήνα μέχρι έναν χρόνο. Επιχειρηματικές σκέψεις υπερκορεσμένες δεν ενθουσιάζουν τον καταναλωτή, δεν βρίσκουν χώρο στο στενό του πορτοφόλι. Το επιχειρείν εν έτη 2018 προστάζει έξυπνες και πρακτικές ιδέες,  προκειμένου να έχουν απόδοση.

Ο Χρήστος Μπακούρης, με καταγωγή από το Άργος, το 2016 άνοιξε την πρώτη του επιχείρηση στη Λέσβο ακολουθώντας την…  οικογενειακή τέχνη. Την αποφλοίωση και την κοπή φρέσκιας πατάτας και κρεμμυδιών. «Κόντρα στις αντίξοες συνθήκες για την περιοχή, τον Αύγουστο του 2016 απέκτησα μια εγκαταλελειμμένη βιομηχανία στα Παράκοιλα Καλλονής και ξεκίνησα την εταιρία «Aegeus Processing». Μετά από ένα χρόνο είμαι έτοιμος να επεκτείνω την εταιρία και στη γειτονική Χίο», προαναγγέλλει το νέο στόχο του.

Η επιλογή της Λέσβου δεν ήταν τυχαία, καθώς, γνωρίζοντας τον μεγάλο αριθμό μεταναστών που σιτιζόταν καθημερινά, ήξερε πως, «όταν χτυπήσει», θα λύσει τα χέρια σε πολλούς ιδιώτες που έχουν αναλάβει αυτή τη δουλειά. Άλλωστε η πατάτα είναι ένα προϊόν το οποίο δεν λείπει- σχεδόν- ποτέ από τα φαγητά. «Τα πρώτα βήματα της επιχείρηση στηρίχθηκαν από τους υπολοίπους τοπικούς επιχειρηματίες, την κοινωνία και την τοπική Αρχή σε ικανοποιητικό βαθμό. Γρήγορα εντάχθηκα στην  αγορά, απασχολώντας αυτή την  περίοδο  σε μόνιμή βάση δέκα άτομα από την τοπική κοινωνία της Καλλονής».

Η Χίος για τον Χρήστο Μπακούρη αποτελεί ένα μεγαλύτερο στοίχημα από  τη Λέσβο, καθώς το νησί μας διαθέτει πιο ώριμο τουριστικό κοινό, με αποτέλεσμα το βλέμμα της εταιρίας του να στρέφεται κατά 100% σε τουριστικές επιχειρήσεις εστίασης. «Αναφορικά με την εξέλιξη του κύκλου εργασιών μας στην Χίο τρέχουμε πυρετωδώς μαζί με τους συνεργάτες μας για να ετοιμαστεί το πρατήριο διανομών των προϊόντων μας. Το πρατήριο θα στεγαστεί σε μισθωμένο κτίριο σε προάστιο της Χίου. Θέλουμε να βεβαιώσουμε την αγοραστική δύναμη του νησιού και στη συνέχεια να προβούμε στην εγκατάσταση μονάδας παράγωγης. Το πιθανό εργοστάσιο της Χίου θα εξοπλιστεί με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα στον κλάδο και θα είναι επισκέψιμο,  όπως είναι και το εργοστάσιο της Λέσβου. Αυτό που μπορούμε να δεσμευτούμε από τώρα είναι ότι τον Απρίλιο θα πραγματοποιηθεί η πρώτη παράδοση προϊόντος μας σε κατάστημα  της Χίου», καταλήγει ο νεαρός επιχειρηματίας.

Απομένει να δούμε αν θα υλοποιήσει τη δέσμευση του και αν τα τοπικά καταστήματα εστίασης θα χαρούν με την αποδέσμευση τους από το χρονοβόρο… κόψιμο της πατάτας.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ