1.2.2020 9:14

ΒΙΝΤΕΟ- Άρωμα Χίου στη μεγάλη οδό του Πέραν

Στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Πόλης η παρουσίαση της Χίου ως ταξιδιωτικού προορισμού

Στο κατάμεστο από παλιούς και νέους φίλους της Χίου, Σισμανόγλειο Μέγαρο της Κωνσταντινούπολης, στην άλλοτε Μεγάλη Οδό του Πέραν, παρουσιάστηκαν το βράδυ της Παρασκευής η Χίος ως ταξιδιωτικός προορισμός η Χίος, οι Οινούσσες και τα Ψαρά.

Δεκάδες δημοσιογράφοι, ταξιδιωτικοί πράκτορες, blogger αλλά και απλός κόσμος ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα Δήμου, Περιφέρειας και Φορέα που με την πολύτιμη βοήθεια του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Πόλη, διοργάνωσαν μία εξαιρετική βραδιά μεταφέροντας εικόνες αλλά και εμπειρίες που μπορούν να ζήσουν οι επισκέπτες του νησιού.

Σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας

Παρουσία της Γενικής Πρόξενου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη Γεωργίας Σουλτανοπούλου, ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Χίου Κωνσταντίνος Βεργίνας αλλά και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παντελής Λεγατός, αναφέρθηκαν στους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο λαών, εστιάζοντας στην ανάγκη οικοδόμησης σχέσεων εμπιστοσύνης και συνεργασίας.

« Οι συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει τόσο στον επιχειρηματικό τομέα όσο και σε αυτόν του πολιτισμού έχουν μόνο θετικό πρόσημο. Σε αυτό επάνω θα κτίσουμε για να αντιληφθούν όλοι την εκκωφαντικά θετική σημασία της συνεργασίας μεταξύ γειτόνων που έχουν ιστορικό χρέος να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τις μελλοντικές γενιές», ανέφεραν μεταξύ άλλων, χειροκροτούμενοι από τους παρευρισκόμενους.

 

Η Χίος των 4 εποχών

Μέσα από ένα 10λεπτο βίντεο μεταφρασμένο στα τουρκικά, ο πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Αυγουστής Νεαμονίτης, εστίασε στο πλήθος των δραστηριοτήτων και των εμπειριών που προσφέρει η Χίος στους επισκέπτες της, όχι μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε το γεγονός ότι η Χίος δεν παρουσιάζει πρόβλημα αναγνωρισιμότητας ως προορισμός στην τουρκική αγορά, όπως συμβαίνει με άλλα ελληνικά νησιά, ωστόσο το μεγάλο στοίχημα είναι η επίσκεψη κατοίκων της Κωνσταντινούπολης πέρα από την περίοδο του καλοκαιριού.

Οι  Οινούσσες στην πολιτιστική διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση του Δημάρχου Οινουσσών Γιώργου Δανιήλ με τη Γενική Πρόξενο Γεωργία Σουλτανοπούλου, καθώς την ενημέρωσς για τον σχεδιασμό του Δήμου σχετικά με την Maritime Route, δηλαδή την πολιτιστική διαδρομή του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα εκκινεί από την Αιγνούσα και θα προβάλλει τη ναυτική κληρονομιά.

Οι δύο πλευράς μάλιστα συμφώνησαν να προβάλλουν την κίνηση αυτή σε κοινή εκδήλωση με το προξενείο στην Κων/πολη.

Οι επόμενες κινήσεις

Στο πλαίσιο της επιπλέον προώθησης της Χίου, των Οινουσσών και των Ψαρών αποφασίστηκε η πρόσκληση στο νησί διακεκριμένων και πιστοποιημένων από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας Τούρκων δημοσιογράφων και blogger ώστε να αποτυπώσουν μέσα από ολιγοήμερη διαμονή τις ταξιδιωτικές εμπειρίες που μπορεί να προσφέρει η Χίος σε οικονομικά εύρωστους κατοίκους της Τουρκίας.

Δείτε φωτορεπορτάζ στη σελίδα του «π» στο Facebook

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ