27.2.2014 9:35

Αυξήσεις στις συντάξεις... αλλα μόνο μέχρι τον Ιούνιο

Αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας -και πάντως όχι πριν τις εκλογές- η ενιαία παρακράτηση στα ποσά όλων των συντάξεων (κύριων και επικουρικών), από την οποία οι συνταξιούχοι θα έχαναν από τον επόμενο μήνα έως 30 ευρώ από το ποσό των συντάξεων που λαμβάνουν μέχρι σήμερα.

Για «τεχνικούς λόγους» και επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΗΔΙΚΑ δεν είναι  ακόμη έτοιμη να αθροίζει τα εισοδήματα από κύριες και επικουρικές συντάξεις ή άλλες παροχές, ώστε να διενεργήσει στο σύνολο των αποδοχών την παρακράτηση φόρου που πρέπει γίνεται κάθε μήνα, θα συνεχίζει έως τον Ιούλιο να παρακρατά φόρο σε κάθε εισόδημα ξεχωριστά.

Αυτό σημαίνει μικρότερη παρακράτηση φόρου στην κύρια σύνταξη και σχεδόν καθόλου παρακράτηση σε επικουρικές, μερίσματα κλπ, παρά την πρόβλεψη του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο.
 
Με πλήρη παρακράτηση στο σύνολο των αποδοχών από συντάξεις, ο συνταξιούχος θα έχανε ένα μέρος των μηνιαίων εσόδων του, αλλά θα είχε προπληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των φόρων της χρονιάς, ώστε στην τελική εκκαθάριση  που θα γίνει το 2015 να πληρώνει λιγότερο φόρο ή να παίρνει και επιστροφή από την εφορία.
 
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ