10.5.2013 10:52

Αυτά είναι τα 20 επαγγέλματα που ανοίγουν με νόμο - εξπρές

Με διαδικασίες-εξπρές το οικονομικό επιτελείο προχωρά σε πλήρες άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και απελευθέρωση αγορών με στόχο την τόνωση της απασχόλησης και τη μείωση των τιμών.

Σύμφωνα με μελέτη του ΚΕΠΕ το όφελος από το άνοιγμα των 20 επαγγελμάτων μπορεί να είναι ως και 4 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς η αύξηση του ΑΕΠ που θα προκύψει μπορεί να φτάσει και το 2,1%. Έτσι η κυβέρνηση μέχρι τον Ιούλιο αναμένεται να φέρει νέα νομοθετική ρύθμιση για το άνοιγμα των επαγγελμάτων αυτών.

Στο μέτωπο των αγορών, σύμφωνα με το «Έθνος», προωθείται μεταξύ των άλλων η μερική απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, η απελευθέρωση των υπεραστικών οδικών μεταφορών (ΚΤΕΛ), η κατάργηση του ελάχιστου μετοχικού κεφαλαίου ίδρυσης ΕΠΕ και ο περιορισμός των διαδικασιών έκδοσης οικοδομικής άδειας.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν δικηγόροι και δικηγορικές εταιρίες, συμβολαιογράφοι, ορκωτοί ελεγκτές, λογιστές, μηχανικοί, ενεργειακοί επιθεωρητές, ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, φροντιστήρια ξένων γλωσσών, ιατρικά επαγγέλματα και κέντρα, οδοντίατροι, φυσικοθεραπευτές, αλλά και ταξί, φορτοεκφορτωτές, ξεναγοί και ταξιδιωτικοί πράκτορες, εταιρείες συμβούλων, γραφεία ευρέσεως εργασίας, διανομείς τύπου, καπνοπώλες και εκτελωνιστές.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ