31.3.2014 9:58

Ασφαλιστές εισφορές: Από τους υψηλότερους συντελεστές έχει η Ελλάδα

Στην ομάδα των χωρών του ΟΟΣΑ με τους υψηλότερους συντελεστές παραμένει η Ελλάδα, ακόμα και μετά τη νέα μείωση που θα εφαρμοστεί από το καλοκαίρι. 

Τόσο οι εργοδότες όσο και οι εργαζόμενοι, θα δουν μια μείωση της τάξης των 2,9 ποσοστιαίων μονάδων, στις ασφαλιστικές τους εισφορές, επιπροσθέτως του 1,1% που είχε γίνει το Νοέμβριο του 2012. Ετσι, θα διαμορφωθούν στο 24,56% από 28,56% που ήταν πριν από την πρώτη μείωση.

Παρόλα αυτά όμως, η Ελλάδα παραμένει στην πρώτη δεκάδα - στην ένατη θέση- της κατάταξης με τους υψηλότερους συντελεστές στον ΟΟΣΑ, όπως αναφέρει η «Καθημερινή». Οι συντελεστές όμως δεν είναι το μοναδικό ζήτημα στο οποίο διαφοροποιείται η χώρα μας στον τομέα αυτό.

Για παράδειγμα, στην Ελλάδα δεν διαφοροποιούνται οι συντελεστές υπολογισμού των εισφορών σε συνάρτηση με το ύψος των ετήσιων αποδοχών, κάτι που εφαρμόζουν ανεπτυγμένες οικονομίες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία, υιοθετώντας χαμηλότερο συντελεστή για τους εργαζομένους με υψηλές αποδοχές, προκειμένου να περιορίσουν το κίνητρο απόκρυψης εισοδήματος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ