13.3.2013 13:34

Άρχισαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ στις Μ.Κ.Ο. του Β. Αιγαίου

ΞΕΣΚΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΤΑΜΕΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ μπαίνουν οι Μη Κερδοσκοπικές Εταιρίες, που το αμέσως επόμενο διάστημα θα κληθούν να πιστοποιήσουν τη χρηστή διαχείριση των χρηματοδοτήσεων που έχουν λάβει, την τήρηση των ταμειακών βιβλίων τους, τις σωστές καταγραφές των εσόδων και εξόδων, των συνδρομών, των εγγραφών, των μισθοδοτήσεων συνεργατών που καλύπτουν δράσεις τους από τη συμμετοχή σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα, και των εκπαιδευομένων που έχουν πολλές από αυτές με το σύστημα των σεμιναρίων μέσω διαδικτύου ή και με κατά τόπους εκπαιδεύσεις.

Η αρχή έχει γίνει από  τη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση «Ακαδημία Πολιτών», η οποία έχει ως έδρα τη Μυτιλήνη και παραρτήματα σε πολλές άλλες πόλεις, μεταξύ των οποίων και η Χίος, όπου είχε διαμορφωθεί το 2011 μια αυτοδύναμη κίνηση, η οποία έκανε για ένα μικρό διάστημα κάποιες περιορισμένες δράσεις σε επίπεδο καθαρισμών χώρων, αλλά στη συνέχεια  ατόνησε και απενεργοποιήθηκε.

Το ΣΔΟΕ έχει αρχίσει να ελέγχει  τα φορολογικά στοιχεία και τα παραστατικά της «Ακαδημία Πολιτών», ξεκινώντας  από το παράρτημα του Βόλου, όπου εντοπίστηκαν παρατυπίες και ο φάκελος παραπέμφθηκε στη Λέσβο με εντολή  να διερευνηθεί η υπόθεση στην έδρα της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, που παράλληλα έχει παραρτήματα στην Καλονή και τη Μύθυμνα.

Στην πρώτη φάση της διαδικασίας συνέλλεξαν στοιχεία  καταχωρημένα  σε έγγραφο και ηλεκτρονικό υλικό, τα οποία διερευνώνται σχολαστικά. Στόχος της έρευνας που θα διαρκέσει πολλές μέρες είναι να διαπιστωθεί αν η εταιρεία τηρεί κατ’ αρχήν τους καταστατικούς  σκοπούς για τους οποίους ιδρύθηκε. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να ανοίξουν και τραπεζικοί λογαριασμοί, για να διαπιστωθούν οι οικονομικές συναλλαγές του συλλόγου, που μετεξελίχθηκε σε εταιρία.

Στις προθέσεις του ΣΔΟΕ είναι η επέκταση των ελέγχων και σε άλλες πόλεις, όπου υπάρχουν ή φαίνεται ότι υπάρχουν παραρτήματα της Ακαδημίας, μεταξύ των οποίων και η Χίος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει εντοπισθεί κάτι μεμπτό γι’ αυτά.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ