19.8.2013 20:08

Από το Βόρειο Αιγαίο στη Σμύρνη

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Σε συνέχεια των ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από διάφορους φορείς του Βορείου Αιγαίου με στόχο την ενδυνάμωση των εμπορικών και τουριστικών σχέσεων με την ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με τους μεγάλους Δήμους και τα Επιμελητήρια των νησιών, διοργανώνει μεγάλη επιχειρηματική αποστολή στη Σμύρνη από 29 Αυγούστου έως 2 Σεπτεμβρίου 2013, που θα περιλαμβάνει όλο το επιχειρηματικό φάσμα. Δηλαδή εμπορικές επιχειρήσεις, παραγωγικές και αγροτικές επιχειρήσεις, τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κ.α.), επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (designers, κατασκευαστικές εταιρείες, marine centers, ακτοπλοϊκές εταιρείες, κ.α.), φορείς – μουσεία, κ.α., με στόχο το άνοιγμα νέων εμπορικών δρόμων και αγορών, προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Ο βασικός λόγος που προτείνεται η συγκεκριμένη εποχή (τέλος καλοκαιριού), είναι η εν δυνάμει προσέλκυση Τούρκων επισκεπτών από την εν λόγω περιοχή στα νησιά τους φθινοπωρινούς μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και Νοέμβριο 2013, προκειμένου να βοηθηθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, γεγονός που θα συμβάλλει και στην αύξηση των αγορών των τοπικών προϊόντων από τους αφικνούμενους επισκέπτες. Επιπλέον η διερεύνηση των εξαγωγικών δυνατοτήτων, δεδομένου ότι ήδη ορισμένες επιχειρήσεις από το Βόρειο Αιγαίο έχουν ξεκινήσει δραστηριότητα στα απέναντι παράλια ή βρίσκονται στη διαδικασία έναρξης εξαγωγών.

Η εν λόγω επιχειρηματική αποστολή οργανώνεται σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς της Σμύρνης και εν προκειμένω με το Επιμελητήριο Σμύρνης, την τοπική TURSAB (τουριστικοί πράκτορες Σμύρνης), τους τοπικούς εισαγωγείς και χονδρέμπορους προϊόντων, συγκεκριμένους εξαγωγείς και γενικότερα με όλους τους φορείς που θα έχουν λόγο να συναντηθούν με τους αντίστοιχους επιχειρηματίες του Βορείου Αιγαίου, ώστε να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες. Οι συναντήσεις – συσκέψεις μεταξύ των δύο εμπλεκομένων μερών, θα έχουν το χαρακτήρα των “workshops” σε προκαθορισμένες σημεία – έδρες των φορέων της Σμύρνης, ενώ θα υπάρξουν και κατ’ ιδίαν επιχειρηματικές επισκέψεις, κατόπιν προκαθορισμένων ραντεβού, σε συγκεκριμένες  κατά κλάδο επιχειρήσεις και αναλόγως των επιθυμιών – προτάσεων των συμμετεχόντων.      

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου καλεί τις επιχειρήσεις και τους φορείς των προαναφερόμενων κλάδων, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στην επιχειρηματική αποστολή και ακόμη δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή, να ανταποκριθούν άμεσα λόγω του περιορισμένου χρόνου και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Η επικοινωνία πρέπει να γίνει στα γραφεία των Περιφερειακών Ενοτήτων.     

«Οι ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην κατεύθυνση ενίσχυσης των εμπορικών και τουριστικών σχέσεων με τα γειτονικά παράλια αποδίδουν σαφέστατα καρπούς και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη από τη μεγάλη αύξηση του Τούρκων επισκεπτών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Εξέλιξη που μας ικανοποιεί καθώς ενισχύεται το τουριστικό ρεύμα από την Τουρκία αποτυπώνοντας παράλληλα την αναγκαιότητα νέων πρωτοβουλιών διεύρυνσης των διευκολύνσεων των επισκεπτών μας από τη γείτονα χώρα.», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Ν. Γιακαλής.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ