13.5.2013 13:42

Αντιδρούν οι λογιστές

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΥΣ ΛΥΚΕΙΩΝ

Την αντίθεσή του στην  εξίσωση των πτυχίων των οικονομικών σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ με την τριετή προϋπηρεσία των τελειόφοιτων λυκείου σε λογιστικά και φοροτεχνικά γραφεία, εκφράζει ο πρόεδρος του συλλόγου Λογιστών –φοροτεχνικών Χίου Τάσος Μακρίδης.«Ο νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή, υποβαθμίζει βίαια τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των οικονομικών σχολών και  επιδεινώνει ακόμη περισσότερο το ήδη κατακρεουργημένο επάγγελμα του λογιστή».

Με τα νέα δεδομένα, οι εμπειροτέχνες λογιστές μπορούν να φθάσουν ως την γ΄ τάξη, δηλαδή να τηρούν βιβλία εσόδων – εξόδων καταργώντας τα πανεπιστημιακά πτυχία από τα πανεπιστήμια.                 

Αφανισμός 

Με αυτή την εξέλιξη επιχειρείται ο αφανισμός ενός ολόκληρου επιστημονικού κλάδου, αναφέροντας «με πρόσχημα την απελευθέρωση του επαγγέλματος, δίνεται η δυνατότητα στους εμπειροτέχνες λογιστές να φθάσουν ως την Α΄ τάξη, δηλαδή να έχουν τη δυνατότητα να τηρούν λογιστικά βιβλία που απαιτούν την τήρηση του λογιστικού σχεδίου».                                                                        

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ