18.4.2013 10:37

Ανοικτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σημερινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με τον επικεφαλής της Task Force Χορστ Ράιχενμπαχ, στο τραπέζι βρέθηκε το κρίσιμο θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, με το υπουργείο να φέρεται αποφασισμένο για το άνοιγμα των καταστημάτων όλων των Κυριακών του χρόνου. Στο πλαίσιο αυτό θα καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει τη λειτουργία των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές του έτους.

 

Η πρόταση αυτή αναμένεται να προκαλέσει την εντονη αντίδραση των εμπόρων. Ήδη η ΕΣΕΕ έχει πει όχι στην πλήρη απελευθέρωση των Κυριακών μόνο για τους μικρομεσαίους και έχει αντιπροτείνει την λειτουργία όλων των καταστημάτων έξι Κυριακές τον χρόνο. Όχι στις δύο ταχύτητες στη λειτουργία των καταστημάτων έχουν πει και οι μεγάλες αλυσίδες επαναφέροντας το πάγιο αίτημά τους για επιπλέον Κυριακές. Όπως και να έχει το θέμα θα τεθεί στο Κοινοβούλιο όπου και θα κριθεί η υλοποίησή του ή όχι.

 

Επίσης συζητήθηκε η δημιουργία αναπτυξιακού ταμείου καθώς η πρόταση των εμπόρων για την ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας, δεν έγινε δεκτή από τον κ. Ράιχενμπαχ.

 

Παράλληλα ο κ. Ράιχενμπαχ δήλωσε ότι προχωρούν τα θέματα για τις αλλαγές στις δημόσιες συμβάσεις, στο καθεστώς αδειοδοτήσεων, αλλά και της ρευστότητας των τραπεζών. Ο κ. Χατζηδάκης σε δήλωση του μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι υπαρχει αισιοδοξία πλέον, καθώς έχουμε ξεπεράσει τα προβλήματα οικονομικής και εσωτερικής αστάθειας. 

 

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε: «Είχαμε μια χρήσιμη συζήτηση με τον κ. Ράιχενμπαχ και την taskforce για διάφορα θέματα. Μιλήσαμε για τα θέματα των δημοσίων συμβάσεων, για το επιχειρηματικό περιβάλλον, για τις αδειοδοτήσεις, για την προσπάθεια της Κυβέρνησης να γίνει η χώρα πιο ανταγωνιστική. 

 

Τώρα πια, έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα της πολιτικής αστάθειας, έχοντας συμφωνήσει με το Eurogroup και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και ολοκληρώνοντας την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, έχουμε καλύτερες βάσεις για να προχωρήσουμε στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης. Και πράγματι τώρα πια πληθαίνουν τα σημάδια της αισιοδοξίας. 

 

Οι αυτοκινητόδρομοι ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα, στο ΕΣΠΑ η χώρα έχει κατορθώσει να είναι 8η στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις απορροφήσεις, στον τουρισμό φαίνεται ότι θα έχουμε μια καλή χρονιά και στις εξαγωγές έχουμε την πρωτιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση από πλευράς αύξησης του ρυθμού των εξαγωγών. Αυτή η προσπάθεια όμως δεν τελείωσε, πρέπει να συνεχιστεί. Και γι΄ αυτό πρέπει να δουλεύουμε συνεχώς και όσο πιο σκληρά γίνεται, έτσι ώστε η πατρίδα μας να κερδίσει αυτή τη μάχη, γιατί αυτό που εξελίσσεται είναι μια μάχη για την πατρίδα μας».

 

Από την πλευρά του ο Χορστ Ράιχενμπαχ δήλωσε: «Ευχαριστώ κ. Υπουργέ για τη συνάντηση, η οποία επέδειξε για μία ακόμα φορά τη δέσμευση των ομάδων μας να προχωρήσουμε τα θέματα των διαρθρωτικών αλλαγών και της ρευστότητας. Ανταλλάξαμε απόψεις για τα θέματα των δημοσίων συμβάσεων, των αδειοδοτήσεων και της ρευστότητας και επιβεβαιώνω αυτά που είχα πει και στο συνέδριο του Economist».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ