12.3.2013 17:30

Ανοίγει η τουριστική αγορά της Σερβίας

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Τουρίστες από τη Σερβία, 1.700 στον αριθμό, αναμένεται να έρθουν στη Λέσβο φέτος το καλοκαίρι. Αυτό αναφέρθηκε χθες το μεσημέρι στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ. Ιάκωβος, ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, και η εκπρόσωπος του ταξιδιωτικού γραφείου της Μήθυμνας «Alonia Holidays» Ταξιαρχία Κοσκινά.

Τα παραπάνω θα επιτευχθούν χάρη στην αεροπορική σύνδεση της Μυτιλήνης με το Βελιγράδι με πτήσεις τσάρτερ κάθε 10 ημέρες, με αεροπλάνο 160 θέσεων. Η σύνδεση θα αφορά 11 πτήσεις για φέτος το καλοκαίρι και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας που ανέπτυξε το τουριστικό γραφείο της Μήθυμνας με το «Fox Travel» του Βελιγραδίου.

Η κ. Κοσκινά σημείωσε πως ήδη υπάρχει μεγάλη ζήτηση και έχει γίνει σημαντικός αριθμός κρατήσεων, ενώ για την επόμενη χρονιά σχεδιάζεται να διπλασιαστεί ο αριθμός των πτήσεων.

Τα δύο τουριστικά γραφεία σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου, οργάνωσαν την αυτόνομη παρουσίαση του νησιού στην πρόσφατη Τουριστική Έκθεση του Βελιγραδίου. Εκτός από ένα μεγάλο περίπτερο, περιελάμβανε παρουσία σε όλους τους χώρους της Έκθεσης με τη διανομή ενημερωτικού υλικού, συνεντεύξεις Τύπου και ειδικές παρουσίες σε μεγάλης θεαματικότητας τηλεοπτικές εκπομπές στους σερβικούς τηλεοπτικούς σταθμούς. Στους χώρους του, δόθηκε κοκτέιλ πάρτυ, ενώ επίσης από το περίπτερο πέρασαν και φωτογραφήθηκαν οι κοπέλες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό «Μις Σερβία».

Τα αποτελέσματα της συμμετοχής, όπως αναφέρθηκε χθες, ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.

Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης στάθηκε στα σημαντικά θρησκευτικά προσκυνήματα που διαθέτει η Λέσβος και τα οποία μπορούν να αποτελέσουν αποφασιστικό πόλο έλξης για τους Σέρβους τουρίστες.

Στη συνέχεια, τόσο ο κ. Βουνάτσος όσο και ο Μητροπολίτης, αναφέρθηκαν στην επίσκεψή τους στο Δήμο Μπροντ της Βοσνίας και στο Μητροπολίτη Τούζλας.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ