15.1.2015 20:51

Ανιχνεύει περιουσιακά στοιχεία πολύχρονων οφειλετών

ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΦΙΓΓΕΙ Η ΘΗΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 10 ΜΕΓΑΛΟΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Την  έρευνα  καταγραφής της ακίνητης περιουσίας των οφειλετών του και τη διαδικασία των αναγκαστικών κατασχέσεων, κάνοντας χρήση των σχετικών προβλέψεων του νόμου, ξεκίνησε με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ο Δήμος Χίου.         

Την πρόταση κατάθεσε το Δημοτικό Ταμείο, δηλώνοντας αποφασισμένο να διεκδικήσει την είσπραξη των χρεών που ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες. Οι  δύο  εντολοδόχοι δικηγόροι αναμένεται να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της καταγραφής έως το τέλος Φεβρουαρίου και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν τις αυτοψίες του  εντοπισμού  τους, όπου υπάρχουν σε όλη τη Χίο.

Μειοψήφησε

Όπως βεβαιώνουν ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Στρατής Γδύσης και ο Ειδικός Συνεργάτης του δήμαρχου Χρήστος Σπηλιόπουλος, αν χρειαστεί, η διαδικασία θα ακολουθήσει τη νόμιμη οδό.

«Είναι υποχρέωση του Ταμείου να το κάνει, δεν τίθεται θέμα επιλογής της δημοτικής αρχής», δηλώνει ο Στρ. Γδύσης.                  

«Το Ταμείο αποφάσισε να απευθυνθεί σε δικηγόρους για να καταγράψουν τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών. Εγώ είχα διαφωνήσει με την πρόταση και την καταψήφισα, αλλά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Η διαδικασία θα ξεκινήσει, οι δικηγόροι ορίστηκαν, κάνουν την καταγραφή και θα  ακολουθήσουμε την  οδό που ορίζει η νομοθεσία».

Θα αναγκαστεί

Την υπόθεση του ορισμού των δικηγόρων χειρίστηκε ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Χρ. Σπηλιόπουλος.                                                                                                      

 «Οι δικηγόροι έχουν οριστεί, κάνουν ελέγχους στην προσωπική περιουσία με βάση τα στοιχεία του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολόγιου για να διαπιστώσουμε τι περιουσία έχουν οι οφειλέτες του Δήμου. Ελπίζω να βρεθεί κάποια συμβιβαστική λύση, αλλιώς ο Δήμος θα αναγκαστεί να στραφεί σε μέτρα κατά της ακίνητης περιουσίας τους σε πρώτη φάση, αν υπάρχουν απαιτήσεις που δέχονται διαταγές πληρωμής ή εγγραφή βαρών, αλλιώς θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε κατασχέσεις με κάποιες υποθηκεύσεις και άλλες ενέργειες που προβλέπονται από τη νομοθεσία.

Οι πολύχρονοι οφειλέτες είναι γύρω στους δέκα. Η διαδικασία της καταγραφής θα έχει ολοκληρωθεί γύρω στα τέλη του Φεβρουαρίου, τα ονόματα θα είναι στη διάθεση των δικηγόρων και αυτοί στη συνέχεια θα αρχίσουν τους ελέγχους σε όλη τη Χίο, όπου είναι καταγραμμένες οι περιουσίες τους. Αυτή η διαδικασία σε πρώτη φάση στοχεύει να ενημερωθεί ο Δήμος για τις δυνατότητες που έχει, και στη συνέχεια υποθέτω ότι θα προβεί στις νόμιμες  διαδικασίες  να διεκδικήσει τα οφειλόμενα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ