21.1.2015 15:23

Αναζητούν τον εναλλακτικό τουρισμό

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΥΤΡΕΧΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ

Την τάση των Ευρωπαίων και δη των Βόρειων Ευρωπαίων να αναζητούν τις εναλλακτικές μορφές τουρισμούς κι όχι τον μαζικό, επιβεβαίωσε η συμμετοχή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου στις Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις «VAKANTIEBEURS» στην Ουτρέχτη και «FERIEN» στη Βιέννη.

Η έκθεση «VAKANTIEBEURS» υποδέχτηκε περισσότερους από 117.000 επισκέπτες και φιλοξένησε πάνω από 1.400 εκθέτες, ενώ η έκθεση «FERIEN» είχε περισσότερους από 100.000 επισκέπτες και πάνω από 700 εκθέτες.

Και στις δύο εκθέσεις το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ήταν έντονο και εστιάστηκε περισσότερο στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Όσοι επισκέφθηκαν την έκθεση της Ολλανδίας εξέφρασαν ιδιαίτερη προτίμηση για περιπατητικές διαδρομές, ποδηλασία και παρατήρηση πουλιών, όπως επίσης και για το συνδυασμό επίσκεψης περισσότερων από ένα νησί (island hopping).  Στην Αυστρία το κοινό της έκθεσης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τους προορισμούς των νησιών του Βορείου Αιγαίου, καθώς και για τις απευθείας πτήσεις που πραγματοποιούνται σε Λέσβο, Σάμο, Χίο και Λήμνο. Αρκετοί ήταν εκείνοι που ενδιαφέρθηκαν για τον οικοτουρισμό, ενώ εκφράστηκε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα σπάνια είδη χλωρίδας των νησιών και τη γαστρονομία.

 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκαν τα νησιά μας από δημοσιογράφους αλλά και άλλου Ευρωπαίους που τα έχουν επισκεφθεί μέσα από πλούσιο φωτογραφικό και άλλο υλικό.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, τόνισε ότι για τη νέα Περιφερειακή Αρχή ο τουρισμός αποτελεί υψηλή προτεραιότητα και στην κατεύθυνση αυτή έχει ήδη καταρτιστεί και υλοποιείται στοχευμένο πρόγραμμα προβολής των νησιών του Βορείου Αιγαίου, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδος. Η Περιφερειάρχης συνεχάρη τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, αρμόδιο για θέματα Τουρισμού τον κ. Νίκο Κατρακάζο και  τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού, για τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουν ώστε το Βόρειο Αιγαίο να αποτελέσει προνομιακό τουριστικό προορισμό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ