12.9.2012 15:25

Άμεσα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων της Χίου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ, ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ΒΡΟΥΤΣΗ

 
Επιστολή προς τους Υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και Εργασίας Ι. Βρούτση απέστειλε το Επιμελητήριο Χίου ζητώντας άμεσα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων της Χίου από τις συνέπειες της καταστροφής.
Στην επιστολή το Επιμελητήριο αναφέρει:
 

Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,                                                       
Η πρωτοφανής σε μέγεθος, ένταση και διάρκεια πυρκαγιά της 18ης Αυγούστου 2012, που έκαψε ένα μεγάλο τμήμα της Χίου, έχει ήδη δημιουργήσει ένα τεράστιο πλέγμα προβλημάτων ζωτικής σημασίας στο σύνολο των κατοίκων και των επιχειρήσεων του νησιού, που δυστυχώς θα γιγαντωθούν με την πάροδο των ετών, καθώς καταστράφηκαν σημαντικοί πλουτοπαραγωγικοί πόροι του νησιού, όπως μαστιχοκαλλιέργειες, μελισσοκομικό δυναμικό, ελαιώνες, βοσκότοποι, ενώ μεγάλο πλήγμα δέχθηκε και ο τουρισμός.
Οι επιπτώσεις του σοβαρού αυτού πλήγματος στην οικονομική και ιδιαίτερα την επιχειρηματική δραστηριότητα του νησιού, σε συνδυασμό με τα τεράστια προβλήματα που βιώνουν εδώ και 2 ½ περίπου χρόνια οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις του νησιού μας από την οικονομική κρίση, έχουν οδηγήσει τον επιχειρηματικό κόσμο σε απόγνωση.
Επειδή, για να κρατηθεί ζωντανό το νησί μας προέχει η διασφάλιση συνέχισης της λειτουργίας των επιχειρήσεων και των θέσεων απασχόλησης, γι΄ αυτό το λόγο σας απευθύνουμε έκκληση προκειμένου να λάβετε άμεσα -και χωρίς κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό- δέσμη μέτρων που θα διευκολύνουν προσωρινά τις επιχειρήσεις και θα στηρίξουν την συνέχιση της λειτουργίας τους.
 
 
Ειδικότερα ζητάμε:
α) από το Υπουργείο Οικονομικών την αναστολή πληρωμής ή την επιμήκυνση σε περισσότερες δόσεις της αποπληρωμής:  
ü      όλων των παρακρατούμενων φόρων
ü      των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο
β)  από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων:
ü      την ένταξη των επιχειρήσεων της Χίου σε ειδικό καθεστώς αυξημένων κινήτρων όσον αφορά τα προγράμματα ΕΣΠΑ και τον αναπτυξιακό νόμο.
ü      πάγωμα για ένα (1) έτος όλων των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες.
γ) από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας την αναστολή πληρωμής ή την επιμήκυνση σε περισσότερες δόσεις της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών προς όλα τα ταμεία μισθωτών και αυτοαπασχολουμένων.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ