3.1.2013 18:57

Αλλάζει ο τρόπος πληρωμής των συνταξιούχων!

Τέλος του μήνα πλέον θα πηγαίνουν ταμείο οι περίπου τρία εκατομμύρια συνταξιούχοι! Οπως αποφασίστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, όλες οι κύριες και επικουρικές συντάξεις, καθώς επίσης και τα μερίσματα των ασφαλιστικών οργανισμών που είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας, θα καταβάλλονται την τελευταία ημέρα κάθε μήνα και όχι μεταξύ 21ης και 24ης του μηνός, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Η αρχή θα γίνει με τη σύνταξη του Φεβρουαρίου.

Δεν θα καταβληθεί μεταξύ 21-24 του τρέχοντος μηνός, αλλά στις 31 Ιανουαρίου! Αυτό σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι θα πρέπει να κάνουν υπομονή περίπου μία εβδομάδα για να ξαναδούν χρήματα στην τσέπη τους. Και το κακό είναι διπλό, καθώς οι συντάξεις από τούδε και στο εξής θα είναι μειωμένες από 5% έως 20%, όπως ορίζει το νέο μνημόνιο. Κατά 5% θα μειωθούν οι συντάξεις που το άθροισμα κύριας και επικουρικής κυμαίνεται από 1.000 έως 1.500 ευρώ. Κατά 10% θα περικοπούν οι συντάξεις που κυμαίνονται μεταξύ 1.501 και 2.000 ευρώ.

Κατά 15% όσοι λαμβάνουν από 2.001 έως 3.000 ευρώ και κατά 20% όσοι παίρνουν από 3.001 ευρώ και πάνω. Δυστυχώς, υπάρχει και τρίτο κακό! Επειδή αυτές οι μειώσεις ισχύουν από την 1η του έτους και δεν πρόλαβαν να περικοπούν στη σύνταξη Ιανουαρίου (που πήραν οι ασφαλισμένοι στα τέλη Δεκεμβρίου), θα τους παρακρατηθεί από του Φεβρουαρίου ή σε δόσεις!

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ