8.6.2015 12:23

Αλαλούμ με τον ΦΠΑ: Σχέδιο διατήρησης της έκπτωσης στα νησιά με αντάλλαγμα...

Εναλλακτικά εξετάζεται η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ ή η μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών από χαμηλότερο σε υψηλότερο συντελεστή φορολόγησης

Ένα εναλλακτικό σχέδιο για τον ΦΠΑ φαίνεται πως επεξεργάζεται η κυβέρνηση, ένα σχέδιο που ενδεχομένως θα προταθεί στην πλευρά των δανειστών ως δημοσιονομικό «αντίμετρο» για την διατήρηση της έκπτωσης (με τη μορφή επιστροφής από το δημόσιο) του 30% στον ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου.

Εναλλακτικά, λοιπόν, εξετάζεται η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ ή η μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών από χαμηλότερο σε υψηλότερο συντελεστή φορολόγησης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, στο τραπέζι μπαίνει και σενάριο για συντελεστή ΦΠΑ 6%, 13% και 23% αντί 6%, 11% και 23% που είχε προταθεί αρχικά (και έναντι 6,5%, 13% και 23% που ισχύει σήμερα) που συνοδεύεται με ανακατατάξεις στις ομάδες αγαθών, ώστε να προκύπτει είσπραξη άνω του 1,1 δισ. ευρώ (έναντι πρόβλεψης εσόδων 900 εκατ. ευρώ από τις αλλαγές που πρότεινε αρχικά η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα στους θεσμούς).

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ