Οικονομία

12/6/13 17:26

τελ. ενημ.: 14/6/13 14:53

Ακόμη πιο ακριβά τα ναύλα

• ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΛΟΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ

Διπλό χτύπημα με αυξήσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια δέχεται και πάλι η δοκιμαζόμενη οικονομία των νησιών μας που προσδοκούσε την ανάκαμψη και μέσα από τον εσωτερικό τουρισμό.

Συγκεκριμένα, μέχρι και 20 ευρώ αυξάνεται το αεροπορικό εισιτήριο Χίου –Αθήνας σε κάποιους ναύλους και κατά 16% ακριβότερο γίνεται το ακτοπλοϊκό εισιτήριο της Σάμου μετατρέποντας τα δυο νησιά σε «εξωτικούς» προορισμούς.

Η παραπάνω εξέλιξη που μόνο ως δυσμενής μπορεί να χαρακτηριστεί προκάλεσε την αντίδραση της ΠΕΔ. Με ανακοίνωση της, αφού αναφέρει ότι οι ανακοινώσεις για αυξήσεις στις τιμές των άγονων ακτοπλοϊκών γραμμών και αεροπορικών εισιτηρίων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, στην αρχή της κρίσιμης τουριστικής περιόδου που διανύουμε θα έχει σημαντικότατες αρνητικές επιπτώσεις στις οικονομίες των νησιών, στους επαγγελματίες ασχολούμενους με τον τουρισμό και κυρίως στους ακρίτες μόνιμους κατοίκους, που η μετακίνησή τους από και προς τα αστικά κέντρα, καθίσταται πλέον απαγορευτική, διαμαρτύρεται έντονα  κι εκφράζει την αντίθεση της σε μία ακόμη αύξηση των τιμών των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εισιτηρίων, καλώντας τα αρμόδια Υπουργεία να ακυρώσουν την επιβολή οποιασδήποτε αύξησης στις τιμές των εισιτηρίων και τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, τα επιμελητήρια, τους παραγωγικούς φορείς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς των νησιών, με τον τουρισμό, να αντιδράσουν άμεσα.

Το υπουργείο

Από την πλευρά του το Υπ. Ναυτιλίας και Αιγαίου απαντώντας στα παραπάνω, υποστηρίζει ότι στις ελεύθερες γραμμές ο ακτοοπλόος μπορεί να ορίσει την τιμή του εισιτηρίου ελεύθερα χωρίς να μπορεί να παρέμβη κανείς σε αυτήν ενώ στις άγονες γραμμές η αύξηση που επιβλήθηκε μετά από τρία χρόνια φτάνει το 2,4%.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση