18.6.2024 14:33

«Άδικος ο νέος νόμος για τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών» (Video)

Στις αδικίες της νέας νομοθεσίας για τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών, ο οποίος δεν λαμβάνει υπόψη του τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περιοχής, αναφέρθηκε μέσα από δηλώσεις του στον «Π», ο επιχειρηματίας της πλαζ "Όρμος Λω", Κώστας Τζούμας, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι τοπικές επιχειρήσεις λόγω των νέων ρυθμίσεων.

Νέα νομοθεσία και επιπτώσεις

Σύμφωνα με τον κ. Τζούμα, ο νέος νόμος επιβάλλει αυστηρούς περιορισμούς στις εγκαταστάσεις που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους επαγγελματίες στις παραλίες. Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις πρέπει να περιορίζονται στα δηλωμένα τετραγωνικά και να χρησιμοποιούν μόνο το εγκεκριμένο εξοπλισμό. Ο κ. Τζούμας επισημαίνει ότι αυτός ο νόμος είναι άδικος, ιδιαίτερα για περιοχές όπως η Χίος, όπου οι συνθήκες είναι διαφορετικές από τις τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές όπως η Χαλκιδική και η Μύκονος.

Πρόστιμα και οικονομικές επιβαρύνσεις

Ένα από τα κύρια προβλήματα που ανέφερε ο κ. Τζούμας είναι τα υψηλά πρόστιμα που επιβάλλονται για παραβιάσεις του νόμου. Όπως δήλωσε, πέρυσι πλήρωσε πρόστιμο 10.000 ευρώ επειδή είχε περισσότερες ομπρέλες από τις επιτρεπόμενες. Αυτό το πρόστιμο θεωρείται υπέρογκο και επηρεάζει σημαντικά τη βιωσιμότητα της επιχείρησής του. Ο ίδιος τονίζει ότι οι επισκέπτες προτιμούν τις παραλίες που προσφέρουν σκιά και άνεση, χωρίς υπερβολικές χρεώσεις.

Ο κ. Τζούμας μέσα από τις δηλώσεις του στον «Π» πρότεινε ότι οι τοπικές αρχές θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται και να αξιολογούν τις καταστάσεις ξεχωριστά για κάθε περιοχή. Όπως είπε, στη Χίο, οι παραλίες πρέπει να αντιμετωπίζονται διαφορετικά από τις τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές της χώρας. Οι παραλίες στη Χίο προσφέρουν ελεύθερη είσοδο και φθηνές υπηρεσίες, γεγονός που προσελκύει τους επισκέπτες που δεν επιθυμούν να πληρώνουν υπερβολικά ποσά.

Εκτός από τα νομικά και οικονομικά θέματα, ο κ. Τζούμας αναφέρθηκε και στα προβλήματα υποδομών που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη Χίο. Για παράδειγμα, η κάλυψη του δικτύου GPRS είναι ανεπαρκής, γεγονός που δυσκολεύει τη χρήση των POS για τις πληρωμές. Επίσης, ο νέος κανονισμός που απαιτεί την καταγραφή των εργαζομένων δημιουργεί επιπλέον βάρος, ιδίως όταν οι εργαζόμενοι είναι κυρίως φοιτητές που εργάζονται με μερική απασχόληση.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ