12.4.2012 11:23

383 ρύθμισαν τις οφειλές τους στην Εφορία

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Ε.

 
Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά εκατοντάδες συμπολίτες μας, επαγγελματίες και ιδιώτες προσέτρεξαν στη Δ.Ο.Υ. Χίου προκειμένου να πετύχουν ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους.
Η οικονομική δυσπραγία, η αβεβαιότητα για το αύριο και κυρίως η αναγκαιότητα κατοχής φορολογικής ενημερότητας, είτε για να εισπράξουν χρήματα από το Δημόσιο, είτε για να μεταβιβάσουν ακίνητο ήταν η αιτία που οδήγησε τους συμπολίτες μας στα γκισέ της Eφορίας για τη ρύθμιση των οφειλών τους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στον «π» ο προϊστάμενος της Eφορίας, Ζ. Κιτριλάκης, 383 ρύθμισαν τις οφειλές τους προς το Dημόσιο και προσέφυγαν σε διακανονισμό για ποσό που συνολικά ανέρχεται στα 1.861.000 ευρώ , ενώ άλλα 115 άτομα, επιχειρήσεις για την ακρίβεια, κατέφυγαν στο μέτρο της περαίωσης κι έχουν ήδη περαιώσει 416.000 από το συνολικό οφειλόμενο ποσό του 1.038.000 ευρώ στην εφορία.
 
 
Ρύθμιση και στο ΟΑΕΕ
Κατ’ εκτίμηση 150 επαγγελματίες, μέλη του ΟΑΕΕ, έσπευσαν το τελευταίο διάστημα να ρυθμίσουν και τις οφειλόμενες ασφαλιστικές τους εισφορές στο ταμείο επαγγελματιών και εμπόρων.
Όπως δήλωσε ο υπεύθυνος μηχανοργάνωσης στον τοπικό ΟΑΕΕ,  Δ. Σκαπινάκης, ο αριθμός αυτός είναι μεγάλος αλλά μεγάλη ήταν και η ανάγκη των επαγγελματιών να έχουν στα χέρια τους ασφαλιστική ενημερότητα για τις δοσοληψίες τους.
Γι αυτό και προσέφυγαν κυρίως στο διακανονισμό, αν κι είναι άγνωστο αν θα κατορθώσουν μέχρι το τέλος να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του, πληρώνοντας τις δόσεις.
 
Τα έσοδα
 
Το οφειλόμενα ποσά, αλλά και ο αριθμός των ατόμων που προσέφυγαν σε διακανονισμούς καταδεικνύει τη δυσκολία που έχουν, ειδικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αυτή την περίοδο, να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους κι αποδεικνύει ότι η αγορά και ευρύτερα η οικονομία του νησιού στερείται ρευστού, αφού το χρήμα κυκλοφορεί μόνο για να διοχετεύεται σε Εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία για να ρυθμιστούν οι εκκρεμότητες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγοραστική δύναμη των πολιτών, τις εισπράξεις των καταστημάτων και το φαύλο κύκλο στον οποίο οδηγείται η τοπική οικονομία.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ