24.10.2014 12:18

12 Νοέμβρη το Επιχειρηματικό Φόρουμ της Σμύρνης

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ν. ΔΕΝΔΙΑ

Στις 12 Νοεμβρίου τελικά θα διεξαχθεί το  Επιχειρηματικό Φόρουμ  Σμύρνης, το οποίο τυγχάνει υπό την αιγίδα του τουρκικού Υπουργείου Οικονομίας και της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα .

Οι ημερομηνίες καθορίστηκαν από τη διαθεσιμότητα των δύο Υπουργών Ανάπτυξης του κ. Νίκου Δένδια και του κ.Nihat Zeybekci, οι οποίοι θα είναι κεντρικοί ομιλητές στο εν θέματι Φόρουμ. Το εν λόγω Φόρουμ, του οποίου το συντονισμό έχουν το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Άγκυρα και το Γενικό Προξενείο Σμύρνης, θα εστιαστεί κυρίως στους τομείς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, τουρισμού, real estate, κατασκευών και δομικών υλικών, ναυτιλίας, μεταφορών, logistics, αλλά και σε οποιουσδήποτε άλλους κλάδους ενδεχομένως να παρουσιαστεί ειδικό ενδιαφέρον από ελληνικής ή τουρκικής πλευράς.

Μετά το πέρας των ομιλιών και παρουσιάσεων, θα ακολουθήσουν Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις στους τομείς όπου έχετε εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Η εν λόγω εκδήλωση θα εστιάσει στο δίπολο, αφ’ενός διμερούς εμπορίου, με στόχο την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, και αφ’ετέρου επενδύσεις, με ειδικότερους στόχους την προσέλκυση τουρκικών επενδύσεων στην Ελλάδα, επενδύσεις σε Τουρκία, σε τομείς όπως π.χ ενέργεια, νέες τεχνολογίες, καθώς και την διερεύνηση δυνατοτήτων για κοινές εμπορικές ή επενδυτικές συνεργασίες σε τρίτες χώρες.

"Οι οργανωτικοί πυλώνες, από ελληνικής πλευράς, είναι η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και το Enterprise Greece του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και αντίστοιχα από τουρκικής πλευράς, η Ένωση Επιμελητηρίων και Χρηματιστηρίων της Τουρκίας (ΤΟΒΒ).  Τα έξοδα μετάβασης και διαμονής θα καταβληθούν εξ ιδίων.
Θα παρακαλούσαμε για την άμεση επιβεβαίωση της συμμετοχής σας, υπό το φως του καθορισμού των νέων ημερομηνιών πραγματοποίησης του Φόρουμ, προκειμένου να επιταχύνουμε τις διαδικασίες διοργάνωσης της εν λόγω επιχειρηματικής εκδήλωσης"
, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Χίου. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ