10.6.2014 12:09

10.000 κατασχετήρια σε Χίο και Λέσβο τινάζουν την αγορά στον αέρα

Αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο του κράτους έρχονται οι καθημερινά οι πολίτες που πλέον βλέπουν τα χρήματα των τραπεζικών τους λογαριασμών να κάνουν φτερά. Πηγές από τη Δ.Ο.Υ. Χίου σημείωναν σήμερα στον «π» ότι οι κατασχέσεις λογαριασμών για Χίο και Λέσβο έχουν ξεπεράσει τις 10.000. Μάλιστα την Παρασκευή ο συγκεκριμένος αριθμός ξεπερνούσε τις 10370.

Όπως σημείωσαν στελέχη της Δ.Ο.Υ. Χίου στον «π» η αλλαγή του Γ. Θεοχάρη από τη θέση του Γ.Γ. Εσόδων μπορεί να λειτουργήσει θετικά δίνοντας εκ νέου τη δυνατότητα στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ. να κρίνουν εκείνες αν θα πρέπει να δεσμευθούν χρήματα ή όχι.

«Παλαιότερα βλέπαμε διάφορες παραμέτρους όπως το ύψος της οφειλής, τη συμπεριφορά του φορολογουμένου και την παλαιότητα του χρέους. Έτσι αν βλέπαμε ότι κάποιος είναι συνεπής δεν δεσμεύαμε τίποτα», ανέφερε στον «π» στέλεχος της εφορίας Χίου.

Η συγκεκριμένη πάντως κατάσταση έχει οδηγήσει την αγορά στα άκρα αφού σε πολλές των περιπτώσεων οι όποιες συναλλαγές πραγματοποιούνται εκτός τραπεζών με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική αλλά και γενικότερη οικονομία. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ