11.4.2013 14:09

Ζωγραφίζουν την Πρωτομαγιά

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Διαγωνισμό ζωγραφικής μεταξύ των μαθητών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης με θέμα την εργατική πρωτομαγιά διοργανώνουν από κοινού το Ε.Κ. Χίου, η ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ, καθώς και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου.

Τα έργα των παιδιών θα πρέπει να παραδοθούν στην Γραμματεία του Ε.Κ.Χ. μέχρι την 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013   για να εκτεθούν στο χώρο της εκδήλωσης της Πρωτομαγιάς.

Τα έργα θα χωριστούν σε ηλικιακές ομάδες, θα αξιολογηθούν και θα βραβευθούν. Στα παιδιά κάθε ομάδας που θα διακριθούν θα δοθεί έπαινος & δώρα.

Σ’ όλα τα παιδιά που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό θα δοθεί  αναμνηστικό  δίπλωμα.

«Σε λίγες μέρες οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου γιορτάζουν την 1η ΜΑΗ τιμώντας την ηρωική εξέγερση και τη θυσία των εργατών του ΣΙΚΑΓΟΥ πριν από  χρόνια.
Στην Ελλάδα γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1893 στο Παναθηναϊκό Στάδιο με διοργανωτή το ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΛΕΡΓΗ.

Πριν καθιερωθεί  η Πρωτομαγιά σαν ημέρα διεθνούς γιορτασμού και διαδηλώσεων της Εργατικής Τάξης, αυτή ήταν μια ανοιξιάτικη γιορτή της γονιμότητας και των λουλουδιών. Αιτήματα που διατυπώνονται στις εκδηλώσεις αυτές συνδέονται πάντα με  τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την αμοιβή, το ωράριο , την ανεργία, την κοινωνική ασφάλιση, την προστασία του Περιβάλλοντος  , την Υγεία, την Παιδεία  και τη βελτίωση  του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, την κοινωνική δικαιοσύνη, την Ειρήνη», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Ε.Κ. Χίου.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ