24.9.2012 0:51

Ζητούν εξηγήσεις με αφορμή το δημοσίευμα του "π"

 
Ερώτηση προς τον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κατέθεσε η παράταξη του Π. Βογιατζή  "Αγώνας για τα νησιά μας" με αφορμή το δημοσίευμα του «π», σχετικά με τη (μη) αξιοποίηση του εκθεσιακού- συνεδριακού Κέντρου "Γ. Καλουτάς".
 
Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:
κ. Περιφερειάρχη,
 
Το εκθεσιακό κέντρο «Γ. Καλουτάς» στον Κάμπο της Χίου συνολικής έκτασης 3.000 τ.μ. περίπου, κατασκευάστηκε το 2000 επί Νομαρχίας του αείμνηστου Γεωργίου Καλουτά, με όραμα να εξελιχθεί σε ένα οργανωμένο εκθεσιακό - συνεδριακό χώρο ή ακόμα και χώρο πολιτισμού και να αποτελέσει ένα αναπτυξιακό εργαλείο για την τοπική αυτοδιοίκηση και τη Χίο.
 
Το «Γ. Καλουτάς» σήμερα, 1,5 χρόνο περίπου μετά το κλείσιμο της Ε.Ν.Α. Χίου που είχε αναλάβει τη διαχείριση και λειτουργία του, παραμένει ανενεργό και αναξιοποίητο. Την εικόνα αυτή της ερήμωσης παρουσιάζουν και πρόσφατα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου.
 
Αν δεν ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για τη συντήρηση και αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και την αξιοποίηση του εκθεσιακού κέντρου, τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα επόμενα χρόνια να απαξιωθεί και να αποτελέσει μνημείο ανικανότητας της αυτοδιοίκησης.
 
Με βάση τα παραπάνω παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τα εξής:
 
1.      Ποιος είναι ο σχεδιασμός της Περιφερειακής Αρχής για την αξιοποίηση του εκθεσιακού κέντρου «Γ. Καλουτάς»;
 
2.      Ποια η τύχη της μελέτης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την ίδρυση αναπτυξιακής εταιρείας, όπως είχε συζητηθεί στην από 05.07.2011 σχετική συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου;
 
3.      Ποια η τύχη των τεσσάρων (4) υπαλλήλων της Ε.Ν.Α. Χίου, οι οποίοι είχε αποφασισθεί να μεταφερθούν στην Περιφέρεια Βορ. Αιγαίου με την αριθ. 103/12.07.2011 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου; Πώς αξιοποιείται μέχρι σήμερα το εν λόγω προσωπικό;
 
Με τιμή
 
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
 
της Παράταξης «ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ»
 
  Παύλος Βογιατζής
 
Επικεφαλής
 
Βαλσαμίδης Θεόδωρος, Γόμου – Πρωτογεράκη Καλλιόπη,
 
Καλλονιάτης Παναγιώτης, Τζιμής Ευστράτιος, Σάρακας Δημήτρης,
 
Βρουλής Παντελής, Κάρμαντζης Σταμάτης, Μαλαφής Γιάννης
 
Κωνσταντινίδης Πολυκράτης, Πανούσος Αρτέμης

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ