1.4.2016 13:24

Ζητούμενο η αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης μακριά από συνθήκες πόλωσης και έντασης

Την προσπάθεια κάποιων να εκμεταλλευτούν για μικροπολιτικά οφέλη το προσφυγικό, δημιουργώντας εντάσεις και πολώνοντας το κλίμα, καταγγέλλει ύστερα από τον Βουλευτή Χίου και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του. Σε αυτήν αναφέρεται:                                                                                                                                                                            

 

"Σήμερα  όλη  η Ευρώπη βιώνει  την μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών μετά το Β΄ παγκόσμιο πόλεμο ως αποτέλεσμα των παράλογων επιλογών και επεμβάσεων σε χώρες και λαούς της Μέσης Ανατολής. 

Στην χώρα μας βιώνουμε μια πρωτόγνωρη και απρόσμενη Προσφυγική Κρίση ως αποτέλεσμα της  πολιτικής  της ΕΕ που φέρει ακέραια την ευθύνη για την απουσία μιας γνήσιας, προοδευτικής ευρωπαϊκής πολιτικής αλληλεγγύης και συνευθύνης, έχοντας επιτρέψει σε μια σειρά από ακραία συντηρητικές κυβερνήσεις, και εθνικιστικές δυνάμεις να καταπατούν κάθε έννοια διεθνών συνθηκών και ευρωπαϊκών συμφωνιών.

Κομβικό ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η δυνατότητα μιας ενιαίας αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης και της οργανωμένης επανεγκατάστασης προσφύγων από την Τουρκία και παράλληλα η μετεγκατάσταση τους από την Ελλάδα σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

 Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό περιβάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου  ασπαζόμενος τις δικαιολογημένες ανησυχίες των συμπολιτών μας , θα συνεχίσει να υπερασπίζεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο και να έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη λογική της Ευρώπης φρούριο.
Γιατί η ίδια Ευρώπη που έχει ορθάνοιχτες τις πόρτες της στην ακραία λιτότητα, κλείνει ερμητικά τα σύνορα της στους  πρόσφυγες και τους μετανάστες, δείχνοντας την υποκρισία της.  

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση με την Πολιτική που ακολουθούν όλο αυτό  το διάστημα για την αντιμετώπιση  της Προσφυγικής Κρίσης  βοήθησαν στην ασφαλή  μετεγκατάσταση  περίπου 850.000 προσφύγων  και μεταναστών σε χώρες  της Ευρωπαϊκής  Ένωσης και στην   εξάπλωση του Κινήματος της Αλληλεγγύης που αναμφισβήτητα βοήθησε και βοηθά  .Όμως  μεμονωμένες  περιπτώσεις  που εκμεταλλεύονται το κίνημα της Αλληλεγγύης ας μη γίνουν η αιτία να  παραπληροφορούνται οι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι που βρίσκονται στην χώρα μας και ειδικότερα στο νησί μας και να δημιουργούν συνθήκες πόλωσης και έντασης. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι ιδιαίτερα ταλαιπωρημένοι και  ευαίσθητοι  για να τους  χρησιμοποιούμε.

Ο σεβασμός  των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι αδιαπραγμάτευτος και ο ΣΥΡΙΖΑ  Χίου θα τον προστατεύσει σεβόμενος  τις αρχές και τις αξίες του Ανθρωπισμού και της Αλληλεγγύης".

                                                                                                      

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ