28.8.2012 11:31

Ζητάει τα χρήματα του…

ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ

Σε διακοπή των εργασιών ανάπλασης των δημοτικών κτιρίων της οδού Δημοκρατίας  προχώρησε ο ανάδοχος εργολάβος, επειδή δεν έχει πληρωθεί τις τελευταίες φάσεις των εργασιών που έχει ολοκληρώσει, ύψους 103.000 ευρώ.
Η Δημοτική Αρχή έχει υποβάλλει το λογαριασμό στο υπουργείο Εσωτερικών και περιμένει  χρηματοδότηση 114.000 ευρώ που μάλλον δεν θα έλθει εύκολα. Η διακοπή θα αρθεί μόνο όταν πληρωθεί ο λογαριασμός.
Για την ολοκλήρωση των εργασιών απαιτούνται περίπου 300.000 ευρώ, που θα γίνει προσπάθεια να εξασφαλιστούν από τα υπόλοιπα του παλιού προγράμματος  «ΘΗΣΕΑΣ», αφού το έργο κατασκευάζεται με τριμερή χρηματοδότηση και το ΠΕΠ έχει κλείσει.
Το χειρότερο ακόμη είναι ότι το υπουργείο περιέκοψε κατά 50% περίπου την πίστωση της ΣΑΤΑ και θα κατανείμει στους δήμους 2.620 ευρώ αντί των 4.500.000 που είχε εγκρίνει αρχικά, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να μην προχωρήσουν τα περισσότερα από τα έργα που έχουν ξεκινήσει οι ΟΤΑ
Αχτίδα φωτός, μπορεί να φανεί από την απόφαση του υπουργείου να κατανείμει στο «ΘΗΣΕΑ» ένα τμήμα από αυτά τα χρήματα, αλλά ο προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας Λ. Τσακός, φοβάται ότι τα χειρότερα έρχονται, αφού θεωρεί πολύ  πιθανό να μην πάρει ούτε και αυτά ο δήμος.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ