26.2.2013 13:35

Ζητά μετατόπιση του παραλιακού δρόμου η Υ.Π.Α.

• ΑΜΕΣΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ

Ελάχιστα εικοσιτετράωρα μετά το αίτημα του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου στον Κ. Χατζιδάκη να αποσυνδεθεί η επέκταση του αεροδιαδρόμου στον αερολιμένα Χίου από τον κυβερνητικό σχεδιασμό παραχώρησης των αεροδρομίων σε ιδιώτες, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κινητοποιήθηκε και έδωσε σημεία ζωής έπειτα από καιρό.

Η προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών της ΥΠΑ βρέθηκε στο νησί μας για να συντονίσει τις ενέργειες ώστε να διαμορφωθεί κατάλληλα και να περιφραχθεί ο πρόσφατα απαλλοτριωμένος χώρος βορείως του αεροδρομίου και να διαμορφωθεί το clear way, απαραίτητο για την πιο ασφαλή προσγείωση – απογείωση των αεροσκαφών.

Η κ. Δεσπ. Τσούκα συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη, Μαν. Κράκαρη, και εξήγησε ότι πρόθεση της Υ.Π.Α. είναι να εντάξει τις διαμορφώσεις στην επικείμενη εργολαβία για την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων, την οποία η Υπηρεσία αναμένεται σύντομα να δημοπρατήσει.

Το αίτημα

Ταυτόχρονα ζήτησε από την Περιφέρεια να αναλάβει τη μετατόπιση του σημερινού παραλιακού οδικού δικτύου από το Βιολογικό βόρεια για 600 μέτρα με κατεύθυνση τη θάλασσα. «Σε πρώτη φάση δεσμευτήκαμε να συμβάλουμε με τη χρηματοδότηση της μελέτης. Η ολοκλήρωση της θα απαιτήσει αρκετό χρόνο, για αυτό ζήτησα από την κ. Τσούκα να επιταχυνθούν οι κινήσεις για τη δημιουργία clear way», δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης, Μ. Κράκαρης.

Απέφυγε το Δήμο

Την ίδια ώρα ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση να εξαιρεθεί από τις επαφές ο Δήμος Χίου. Ήδη ο δήμαρχος, με επιστολή του στην διοικητή της Υ.Π.Α. επαναφέρει την πρόταση του για σύναψη προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο για άμεση καθαίρεση των εμποδίων τα οποία δημιουργούνται στις πτήσεις charter προς το νησί μας. «Μετά λύπης μας όμως διαπιστώσαμε ότι δεν έχουμε καμία απάντηση, αν και μια τέτοια διαδικασία δεν έχει κόστος για την Υ.Π.Α., δεδομένου ότι ο Δήμος Χίου διαθέτει συνεργεία», αναφέρει ο κ. Λαμπρινούδης.

«Φοβάμαι ότι αν δε δοθεί σύντομα πράσινο φως στο Δήμο, όσες κινήσεις γίνονται έχουν στόχο να ρίξουν στάχτη στα μάτια για να αιτιολογηθούν ακυρώσεις πτήσεων charter στο νησί μας ήδη από το καλοκαίρι», επισημαίνει στον «π» ο δήμαρχος Χίου.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ