12.10.2015 16:41

«Ζεσταίνεται» η μηχανή για τις εκλογές στη ΝΔ

ΤΟ ΕΝΤΟΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ, ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΤΗ ΧΙΟ

Μαραθώνιο 40 ημερών έχουν μπροστά τους οι υποψήφιοι για την ηγεσία της ΝΔ, μέχρι να στηθούν οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές. Ο πολιτικός χρόνος μάλιστα είναι πολύ μεγαλύτερος από τον κανονικό που απομένει μέχρι τις 22 Νοεμβρίου και μέχρι τότε το παραμικρό λάθος ή η παραμικρή αδυναμία μπορεί να στοιχίσει στον καθένα από τους υποψηφίους.

Για αυτό και το παρασκήνιο ολοένα και πυκνώνει με τη σύγκρουση να επικεντρώνεται, εμμέσως, μεταξύ του νυν προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Μεϊμαράκη και του υποψηφίου διαδόχου Απόστολου Τζιτζικώστασε μια διαδικασία που έχει δημιουργήσει προβληματισμό στη βάση του κόμματος για την οποία κατά τα άλλα όλοι κόπτονται.

Ο απλός Νεοδημακράτης συνηθισμένος στις εσωκομματικές κόντρες και στα διαφορετικά επιτελεία και στρατηγεία, ανησυχεί διαβλέποντας πως η μακρά προεκλογική περίοδος όχι μόνο δε θα συμβάλλει στην αύξηση της συμμετοχής και στην ενημέρωση εκείνων που θα ψηφίσουν εκλέγοντας τον νέο πρόεδρο, αλλά θα τραυματίσουν  και θα πλήξουν καίρια την ενότητα της παράταξης.

Στο σενάριο αυτό συνηγορεί και η πρόβλεψη του Κ. Καραμανλή ότι η μακρά προεκλογική περίοδος θα οδηγήσει σε οριακές καταστάσεις, με τη διατύπωση, «χειρότερη από τη διάσπαση είναι η γελοιοποίηση».

Ο '"π" συνομιλώντας με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Π. Μανωλάκη, τον βουλευτή Ν. Μηταράκη και τον πολιτευτή Στ. Μιχαηλίδη,  διαπίστωσε ότι ζητούμενο όλων είναι η ενότητα, η λέξη αυτή ήταν αναπόσπαστο κοινό σημείων όλων των δηλώσεων, όπως και η ανανέωση αι η συμμετοχή της νεολαίας στη διαδικασία. Αυτό είναι το στοίχημα για τις εκλογές της 22ας Νοεμβρίου για τη ΝΔ και το ζητούμενο η 23η του μήνα να βρει το κόμμα ενωμένο όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.

Ν. Μηταράκης: "Ανανέωση κι επανασύνδεση με την κοινωνία"

Η Νέα Δημοκρατία ενωμένη όσο ποτέ εκλεγεί τον επόμενο Πρόεδρο της. Αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι ένα κόμμα δημοκρατικό και πολυσυλλεκτικό. Η όλη διαδικασία μας δίνει τη δυνατότητα για γόνιμη ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στα μέλη για το μέλλον και την προοπτική της κεντροδεξιας. Το ζητούμενο κατά την άποψή μου είναι η ανανέωση της παράταξης για να ξανασυνδεθούμε με την κοινωνία. Να μιλήσουμε ιδιαίτερα στα νέα τα παιδιά.  Να δημιουργήσουμε ένα πλειοψηφικό ρεύμα νίκης για τις επόμενες εκλογές, ένα ρεύμα το οποίο είναι ο καλύτερο εγγυητής της ενότητας της Νέας Δημοκρατίας. Περιμένουμε στη Χίο να υποδεχθούμε τους υποψήφιους ώστε να μας αναλύσουν τις προτάσεις τους.

Στ. Μιχαηλίδης: "Εκσυγχρονισμός και επαναπροσδιορισμός της πολιτικής"

Έχει διαχρονικά αποδειχθεί ότι, η πρόοδος οποιασδήποτε χώρας συνδέεται απόλυτα με την ποιότητα της δημοκρατίας που επιλέγει και εφαρμόζει. Στη χώρα μας, αναμφισβήτητα, η ανεμπόδιστη έκφραση απόψεων και θέσεωνέχει κατακτηθεί, αποτελείεντούτοις ζητούμενο η ποιότητα της δημόσιας διοίκησης, της εκπαίδευσης, της δίκαιης κατανομής των βαρών, της ανεμπόδιστης επιχειρηματικότητας, της αξιοκρατίας. Όλα αυτά, όμως, αποτελούν προαπαιτούμενα (για να είμαστε και στο πνεύμα των καιρών) ενός ουσιαστικού δημοκρατικού βίου.

Τα κόμματα οφείλουν να είναι εργαστήρια παραγωγής πολιτικών και στρατηγικών πουν προάγουν την ασφάλεια και ευημερία των λαών, απότοκα καταστατικών και συλλογικών λειτουργιών. 

Η εκλογή Προέδρου και Αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας δεν περιορίζεται και δεν προσδιορίζεται στα στενά κομματικά όρια. Ο Αρχηγός μιας μεγάλης παράταξης όπως η Ν.Δ. επηρεάζει αποφασιστικά την πορεία του τόπου. Η εκλογή της 22ας Νοεμβρίου και οι πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν ακολούθως, πρέπει και θα είναι ο εκσυγχρονισμός και ο επαναπροσδιορισμός της πολιτικής και εθνικής συνεισφοράς του πολιτικού οργανισμού που συνέβαλε τόσο καθοριστικά στην μεταπολιτευτική πορεία της χώρας, της Νέας Δημοκρατίας. Την επομένη της εκλογής, όποια και να είναι η ετυμηγορία των νεοδημοκρατών, η προσωπικότητα ενός εκάστου των υποψηφίων εγγυάται ότι όλοι ενωμένοι θα υπηρετήσουμε τον μοναδικό στόχο, το καλό της Πατρίδας.

Π. Μανωλάκης: "Λύσεις για την κοινωνία και τη νεολαία"

Η Νέα Δημοκρατία στις 4 Οκτωβρίου έκλεισε  41 χρόνια προσφοράς στην Ελλάδα. Η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη όχι μόνο πρόσφερε στη χώρα την Ευρωπαϊκή της ταυτότητα αλλά ήταν και παραμένει εγγυητής της.

Σήμερα τα μέλη και οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας καλούνται μέσα σε δύσκολες συνθήκες, με αίσθηµα ευθύνης στις αρχές και τις αξίες  της παράταξης, να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο της.

Μέσα από τις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη οφείλουμε ως ζωντανός πολιτικός οργανισμός να μιλήσουμε στην κοινωνία με αλήθειες κοιτάζοντας τους πολίτες στα μάτια και να τους μιλήσουμε για την Ελλάδα που μαζί τους θέλουμε να δημιουργήσουμε.

Πρέπει να πείσουμε ότι η παράταξή μας έχει τα αντανακλαστικά αλλά και τη δυνατότητα να αφουγκραστεί και να μετουσιώσει σε πολιτικό λόγο και έργο τις ανάγκες της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεότερης γενιάς.

Την επόμενη της εκλογής προέδρου όλοι μαζί θα κτίσουμε την Νέα Δημοκρατία που θα βγάλει την Ελλάδα από το τέλμα στο οποίο είναι βυθισμένη και θα δώσει ξανά στους Έλληνες την ελπίδα για το μέλλον.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ