8.2.2017 14:12

Στη Βουλή οι ελλείψεις στις υποδομές υγείας

Η υποστελέχωση του Νοσοκομείου της Χίου αλλά και των αγροτικών ιατρείων του νησιού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για θέματα Κοινωνικών Υποθέσεων.

Σε αυτή συμμετείχε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Υπουργός Υγείας κ. Ξανθός και ο Αναπ. Υπουργός κ. Πολάκης, καθώς και η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κ. Ιορδανίδου.

Όσον αφορά το Νοσοκομείο της Χίου, μεταξύ των άλλων συζητήθηκε το οξύ πρόβλημα της υποστελέχωσής του.Σε συνδυασμό με τις μεγάλες ροές ασθενών προσφύγων και μεταναστών τις οποίες δέχεται, το Νοσοκομείο αντιμετωπίζει κατά καιρούς ζητήματα ομαλής λειτουργίας. Επισημάνθηκε ιδιαίτερα η έλλειψη υποστηρικτικών ειδικοτήτων (μεταφραστών, κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων) για την αντιμετώπιση των αλλοδαπών ασθενών. Όσον αφορά την υποστελέχωση των αγροτικών ιατρείων, κυρίως των ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών του νομού (Αμανής και Ψαρών), επισημάνθηκε το γεγονός ότι η διαδικασία ανάθεσης των θέσεων για τα ιατρεία αυτά σε στρατεύσιμους ιατρούς σημειώνει εξαιρετική καθυστέρηση και δεν αποδίδει τα αναμενόμενα.

Ο Α. Μιχαηλίδης ζήτησε  να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες κάλυψης των αναγκών των υγειονομικών αυτών δομών με δεδομένες τις αυξημένες ανάγκες του πληθυσμού. H πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεσμεύθηκε άμεσα να εξεταστούν τα ζητήματα που τέθηκαν.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ