17.4.2012 9:33

Υποψήφια με τη ΔΡΑΣΗ του Στ. Μάνου η Μαρία Τσάκου

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ

Την ανακοίνωση της συμμετοχής της στις εθνικές εκλογές με το κόμμα του Στ. Μάνου «ΔΡΑΣΗ», ανακοίνωσε η καρδαμυλίτισσα δικηγόρος Ναυτικού Δικαίου και μέλος του ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», Μαρία Τσάκου,
Όπως επισημαίνει η ίδια σε προσωπική ανακοίνωση της:
Η «Δράση» του Στέφανου Μάνου κατεβαίνει στις Εκλογές, μαζί με τη «Φιλελεύθερη Συμμαχία», έχοντας ως μόνα όπλα της τη λογική στη σκέψη, την τιμιότητα στο λόγο και την ευθύνη στις πράξεις της.
«Γεννήθηκα στην Αθήνα, αλλά κατάγομαι από τα Καρδάμυλα της Χίου, την πατρίδα των γονιών μου. Η σχέση μου με τον τόπο καταγωγής μου ήταν ανέκαθεν και εξακολουθεί να είναι πολύ ζεστή και κοντινή, τόσο γιατί έτσι ανατράφηκα, όσο και γιατί έχτισα σχέσεις με το νησί και τους συμπατριώτες μου από πολύ μικρή ηλικία, ενώ παντρεύτηκα και τον συμπατριώτη και καπετάνιο του εμπορικού ναυτικού, Μιχάλη Κουιμάνη.

Με δεδομένα τη βαθιά αγάπη μου για τη θάλασσα και για το Δίκαιο —και ιδιαίτερα το κομμάτι της φιλοσοφίας του δικαίου και τις ανθρωπο-κοινωνιολογικές του προεκτάσεις—, αποφάσισα να σπουδάσω Ναυτικό Δίκαιο για να τα συνδυάσω. Γι’ αυτό και μετακόμισα στο Λονδίνο σε ηλικία 17 ετών, ώστε να προετοιμαστώ για τις εισαγωγικές εξετάσεις σε νομική σχολή του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου. Στη συνέχεια, αφού απέκτησα πτυχίο Νομικής, συνέχισα τις σπουδές μου στο Ινστιτούτο Ναυτικού Δικαίου του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον, όπου και ολοκλήρωσα το 1993 τις μεταπτυχιακές σπουδές μου με ειδίκευση στο Ναυτικό Δίκαιο, υποβάλλοντας διπλωματική εργασία με θέμα σχετικό με τις ναυτασφαλίσεις.

Εργάζομαι στη ναυτιλία από το 1994 ως νομική σύμβουλος σε ναυτιλιακές εταιρείες, σε τομείς όπως η χρηματοδότηση, οι συμβάσεις, τα ναυτικά ατυχήματα και οι απαιτήσεις από και κατά τρίτων, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια ειδικεύομαι στις ναυτασφαλίσεις. Είμαι μέλος του ΔΣ ασφαλιστικής εταιρείας που δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον τομέα της ασφάλισης πλοίων. Ακόμη, είμαι μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Κέντρου Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» που, με έδρα στη Χίο και την Αθήνα, αναλαμβάνει δράσεις προώθησης της ναυτιλίας, έχοντας πολιτιστικό και φιλανθρωπικό έργο με κέντρο το νησί. Εξάλλου, είμαι ειδική γραμματέας του ΔΣ της HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος), έργο της οποίας είναι κυρίως η χάραξη πολιτικών σχετικών με τη θαλάσσια ρύπανση και οι σχετικές με αυτόν τον σκοπό δράσεις.

Μιλώ αρκετές ξένες γλώσσες —μα θα μάθω κι άλλες— και είμαι φανατική με κάθε τεχνολογικό νεωτερισμό.

Αγαπώ τα ταξίδια, τον αθλητισμό, και τις τέχνες (αλλά περισσότερο τη λογοτεχνία). Αγαπώ τη θάλασσα. Αγαπώ τον άνθρωπο. Με αντίστροφη σειρά εμφανίσεως».

ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΗ «ΔΡΑΣΗ»;
• Γιατί η ΔΡΑΣΗ πιστεύει στη δύναμη του ατόμου, στην ελευθερία και την ατομική ευθύνη.
• Γιατί η ΔΡΑΣΗ θέλει να εκπροσωπήσει την υγιή κοινωνία, τους πολίτες που θέλουν να πάνε μπροστά στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις και όχι στις πελατειακές σχέσεις.
• Γιατί η ΔΡΑΣΗ είχε προβλέψει έγκαιρα το οικονομικό αδιέξοδο και τις αιτίες του. Αν είχε εισακουστεί, η Ελλάδα δεν θα είχε χρεοκοπήσει.
• Γιατί η ΔΡΑΣΗ έχει θέσεις, λύσεις και ιδέες για την πρόοδο και ανάπτυξη της χώρας που μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα.
• Γιατί η ΔΡΑΣΗ δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος και θα αγωνιστεί ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα για την επιστροφή της χώρας στην ευημερία.
• Γιατί η ΔΡΑΣΗ δεσμεύεται ότι οι βουλευτές της που θα κληθούν να συμμετάσχουν σε κυβερνητικές θέσεις θα πρέπει πρώτα να παραιτηθούν της βουλευτικής τους έδρας.
• Γιατί η ΔΡΑΣΗ δεσμεύεται ότι θα παραιτηθεί για το μέρος της κρατικής επιχορήγησης που υπερβαίνει τα 0,70€ ανά ψήφο που έλαβε. Αυτό συμβαδίζει με την πρόταση της ΔΡΑΣΗΣ να υιοθετηθεί ο Γερμανικός τρόπος χρηματοδότησης των κομμάτων που προβλέπει χρηματοδότηση 0,70€ ανά ψήφο αντί των 10€ που ισχύουν σήμερα.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΔΡΑΣΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ:
1. Πρωτογενές πλεόνασμα αμέσως. Δραστική συρρίκνωση του κράτους και κάθε περιττής κρατικής δαπάνης.
2. Σταθερό οικονομικό περιβάλλον. Επιβολή ενιαίας επίπεδης (flat) φορολογίας, με αφορολόγητο όριο 5.000€, για όλα τα εισοδήματα, ανεξαρτήτως πηγής, ίσης προς το 20% του εισοδήματος (25% για πέρα από 100.000€ και 30% για πέρα από 300.000€).
3. Αξιοπρέπεια για όλους τους πολίτες. Καθιέρωση Βασικής Εθνικής Σύνταξης (ΒΑΣ) 700€ μηνιαίως για κάθε πολίτη – άνδρα ή γυναίκα - που συμπληρώνει τα 67 χωρίς οποιεσδήποτε προϋποθέσεις (χωρίς κρατήσεις δηλαδή).
4. Ελευθερία επιλογής. Όποιος επιθυμεί μεγαλύτερη σύνταξη συμβάλλεται ελεύθερα με ταμεία συνταξιοδότησης, ελληνικά ή ξένα. Η ΒΑΣ καταβάλλεται από το κράτος και χρηματοδοτείται από τα φορολογικά έσοδα. Εργαζόμενοι και εργοδότες απαλλάσσονται άμεσα από τις κρατήσεις, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και ενθαρρύνοντας τις προσλήψεις. Προβλέπεται μεταβατική περίοδος προσαρμογής ώστε να μη θιγούν οι ήδη συνταξιούχοι και εκείνοι που έχουν ήδη κατοχυρώσει με τις εισφορές τους σύνταξη μεγαλύτερη από τη ΒΑΣ.
5. Τέλος στην ανεργία. Μείωση στα εμπόδια απασχόλησης: Πλήρης απελευθέρωση των επαγγελμάτων, κατάργηση νομικών περιορισμών στις εργασιακές σχέσεις, πραγματικά ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, περιορισμός των αδικαιολόγητων προνομίων των συνδικαλιστών, και απελευθέρωση αγορών και προϊόντων (ωράρια, διατάξεις, άλλα προσκόμματα).
6. Προστασία της περιουσίας. Παράλληλα με τη μείωση της κρατικής δαπάνης, κατάργηση κάθε φόρου στην κατοχή ακίνητης περιουσίας. Φορολόγηση της υπεραξίας κατά την μεταβίβαση ως εισόδημα, και ενιαίο ανταποδοτικό τέλος αποκλειστικά για την χρηματοδότηση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ