5.4.2012 14:39

«Υποχρέωσή μου να σταθώ δίπλα στους νέους»

ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΧΙΟ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Το επίσημο ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Χίο, για δεύτερη φορά, εξέφρασε σήμερα ο Κ. Τριαντάφυλλος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει λάθη, ωστόσο η δική μου συμμετοχή επιθυμώ να σηματοδοτήσει την συμμετοχή των νέων στην πολιτική και στις ανάγκες και προκλήσεις που προβάλλουν για άρση του αδιεξόδου», τόνισε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι η μάχη ναι μεν είναι άμεση, ωστόσο οι νέα γενιά οφείλει να αναλάβει δράση.

«Στις εκλογές αυτές θα κριθούν πολλά τόσο για το τόπο μας όσο και για τη δημοκρατική παράταξη. Έχω πλήρη επίγνωση της δυσκολίας της εποχής και του συγκεκριμένου αγώνα. Θεωρώ υποχρέωσή μου προς κάθε έναν και κάθε μία ξεχωριστά από τους συμπολίτες μου που μιλήσαμε μαζί, συζητήσαμε μαζί, ανταλλάξαμε απόψεις, αλλά πάντα καταλήγαμε στην παραδοχή ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, κάτι πρέπει να κάνουμε, αποφάσισα να δηλώσω τη συμμετοχή μου στις βουλευτικές εκλογές του 2012».

 

Είμαι απλά υποψήφιος στις διαδικασίες

Ο Κ. Τριαντάφυλλος δεν επεκτάθηκε σε θέσεις και απόψεις καθώς όπως ο ίδιος τόνισε, προς το παρών απλά επιδιώκει την συμμετοχή του στην ανάδειξη των υποψηφίων για τις εκλογές. «Θα μιλήσουμε για όλα στην πορεία. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχθώ ότι η παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, έχει κάνει λάθη. Υπάρχουν όμως ξεκάθαρα περιθώρια να αναληφθούν πρωτοβουλίες. Βιώνω τα ίδια προβλήματα όπως κάθε νέος και νέα του τόπου, τις ίδιες αγωνίες και τον ίδιο προβληματισμό. Γι’ αυτό θέλω να βοηθήσω και να συμβάλλω στις όποιες λύσεις και προοπτικές υπάρχουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Σε αυτή τη νέα διαδικασία εγώ μετέχω. Θα δώσω τη μάχη με καθαρή αλήθεια και χωρίς υπεκφυγές. Ζούμε μια κρίση που δεν έχουμε ξαναζήσει. Κανείς δεν θα περάσει το ποτάμι απέναντι μόνος του. Όλοι μαζί με νέες ιδέες, ανοικτά μυαλά και αλληλεγγύη μπορούμε να ελπίζουμε ξανά», υποστήριξε.

 

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

 

Βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κρίση σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου βίου. Πράγματα που θεωρούσαμε σταθερά και δεδομένα κλονίζονται. Από παντού ακούγεται η αγωνία για το μέλλον, η δύναμη της προοπτικής, η ανάγκη της αλλαγής και της ανανέωσης.

 

Η κρίση αυτή είναι όμως πρωτίστως κρίση αξιών. Κρίση που δοκιμάζει τις δυνάμεις της χώρας αλλά κυρίως αλλάζει τον ορίζοντα των εθνικών προτεραιοτήτων. Οι εκλογές αυτές είναι ομολογουμένως οι πλέον κρίσιμες και θα ορίσουν σε μεγάλο βαθμό τη βούληση των πολιτών και της χώρας να σηκώσει η χώρα το βλέμμα προς τα πάνω.

 

Αυτή η μάχη όμως θα είναι άνιση όσο δεν θα αναλαμβάνει η νέα γενιά που υφίσταται περισσότερο από όλους τις δικές της πρωτοβουλίες και δεν διαμορφώνει εκείνη τις συνθήκες ανάτασης. Η νέα γενιά που μακριά από νοοτροπίες ατομικές και συλλογικές που διαπέρασαν εγκάρσια το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σύστημα θα συμμετάσχει με υπευθυνότητα στο ρόλο, που της αναλογεί.

 

Στις εκλογές αυτές όμως θα κριθούν πολλά για το μέλλον του τόπου μας και για το μέλλον της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. Τα πολλά κατάγματα που υπέστη αυτά τα δύο χρόνια το ΠΑΣΟΚ καθιστούν απόλυτα απαραίτητο, για την πολιτική του βιωσιμότητα και την επικοινωνία του με τον πολίτη, τον επανακαθορισμό του άξονα αξιών, ιδεών, οραμάτων που τον συνδέουν με τις πλατιές μάζες. Στον αγώνα αυτόν για την Εθνική Ανασυγκρότηση και Ανάταση, ο Βαγγέλης Βενιζέλος εγγυάται την υπευθυνότητα και την σοβαρότητα που απαιτούν οι κρίσιμες στιγμές.

 

Έχοντας πλήρη επίγνωση της δυσκολίας της εποχής και του συγκεκριμένου αγώνα πριν και μετά τις εκλογές, θεωρώ υποχρέωση μου, απέναντι σε καθέναν και καθεμία ξεχωριστά από τους συμπολίτες μου, που μιλήσαμε, συζητήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, κλονιστήκαμε, αλλά πάντα καταλήξαμε στην παραδοχή ότι κάτι πρέπει να αλλάξει, ότι κάτι πρέπει να κάνουμε, να δηλώσω την πρόθεση μου να είμαι υποψήφιος μου για τις εθνικές εκλογές 2012.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ