28.11.2012 11:14

Υπογράφηκε η σύμβαση για το Δίκτυο Αποχέτευσης της Αγ. Παρασκευής Λέσβου

Υπογράφηκε σήμερα από το Δήμαρχο Λέσβου Δημ. Βουνάτσο, τον Αντιδήμαρχο Γ. Τσακίρη και την ανάδοχο εργολητπική εταιρία, η σύμβαση εκτέλεσης έργου που αφορά στα Δίκτυα Αποχέτευσης Αγίας Παρασκευής Λέσβου., ύψους 2.591.950 ευρώ.
Το εν λόγω έργο, αφορά τα δίκτυα αποχέτευσης στη Δημοτική Κοινότητα Αγίας Παρασκευής και τον κεντρικό αγωγό, που θα μεταφέρει τα λύματα στη Μονάδα Επεξεργασίας Λυμάτων (Μ.Ε.Λ.) της Καλλονής.
Το έργο είχε δημοπρατηθεί τον Ιανουάριου του 2012 και το ΕΠΠΕΡΑΑ εξέδωσε έγκριση υπογραφής σύμβασης τον Ιούλιο του 2012.
Η καθυστέρηση υπογραφής σύμβασης προέκυψε από την εφαρμογή του Νόμου 4071/12, σύμφωνα με τον οποίο, έργα ύδρευσης – αποχέτευσης, έπρεπε να εκτελούνται από τις Δ.Ε.Υ.Α.
Με συντονισμένες και συστηματικές προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και με τη συμπαράσταση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, δόθηκε τελικά η δυνατότητα εκτέλεσης του έργου από το Δήμο Λέσβου, με αποτέλεσμα τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης για την άμεση έναρξη των εργασιών. 
Σημειώνεται ότι μετά την οριστική επίλυση του προβλήματος που δημιούργησε ο Νόμος 4071/12, θα δημοπρατηθούν και τα υπόλοιπα έργα ύδρευσης – αποχέτευσης που επέτυχε να εντάξει σε χρηματοδοτικά προγράμματα ο Δήμος Λέσβου. 
 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ