27.1.2015 12:04

Υποενότητα στο υπερ-υπουργείο Οικονομίας, Ναυτιλία και Αιγαίο

ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΥΤΟΥΣΙΩΝ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΤΣΙΠΡΑ

Την αυτοτέλεια του χάνει ως τίτλος το Υπουργείο Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν για τη συγκρότηση του νέου κυβερνητικού σχήματος. Η ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης είναι υπόθεση ωρών, πολύ πιθανά μέχρι σήμερα το μεσημέρι, πάντως η απόφαση δομικής αλλαγής στη λειτουργία του κυβερνητικού σχήματος είναι ειλημμένη μάλλον πριν κλείσουν οι κάλπες.

Για την εκπλήρωση της δέσμευσης Τσίπρα ότι η νέα κυβέρνηση θα περιλαμβάνει μόνο 10 υπουργεία θεσπίζονται 10 θεματικοί κύκλοι που θα έχουν και τους αντίστοιχους υπουργούς. Στο πλαίσιο αυτό αυτούσιες οι αρμοδιότητες του σημερινού Υπουργείου Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής εντάσσονται στο Υπερυπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις όλες οι  αρμοδιότητες, οι θέσεις και  το προσωπικό των υπουργείων που συγχωνεύονται μεταφέρονται χωρίς μεταβολές στα νέα υπουργεία που συνιστώνται.

UPDATE: 13:15

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θοδωρής Δρίτσας αναλαμβάνει χαρτοφυλάκιο του προηγούμενο υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου του οποίου οι υπηρεσίες και οι αρμοδιότητες έχουν υπαχθεί στο υπερυπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ