27.11.2012 15:27

Υπέστειλαν τη σημαία των κινητοποιήσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΥΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΓΑΪΤΑΝΟΥ

Ένα βήμα πίσω πριν έρθουν σε οριστική ρήξη με την τοπική κοινωνία έκαναν οι εργαζόμενοι στο Δήμο Χίου καθώς στη σημερινή τους συνεδρίαση αποφάσισαν ότι τα όρια έχουν εξαντληθεί και ότι πρέπει να επιστρέψουν πίσω στην εργασία τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και η εισήγηση του προέδρου του τοπικού Συλλόγου εργαζομένων στο Δήμο Αλ. Γαϊτάνου ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά:

 

«Μπορεί να κουραστήκαμε από τις μέχρι σήμερα αγωνιστικές κινητοποιήσεις όμως νιώθουμε δικαιωμένοι. Είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, μέσα από άλλες μεθόδους ώστε να μην δώσουμε τροφή για σχόλια σε αυτούς που συστηματικά το τελευταίο διάστημα μας πολεμούν με κάθε τρόπο. Προτείνω λοιπόν να επιστρέψουμε στα καθήκοντά μας και να ορίσουμε ανθρώπους να φυλάνε με βάρδιες το γραφείο προσωπικού ώστε να μην αποσταλεί κανένα στοιχείο συναδέλφου», είπε ο κ. Γαϊτάνος.

 

Για εμπαιγμό πάντως εκ μέρους της διοίκησης του σωματείου έκαναν λόγο πολλοί εργαζόμενοι στον Δήμο που στήριζαν τη συνέχιση της κατάληψης.

«Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο το προεδρείο κάνει ένα βήμα πίσω την ίδια στιγμή που μία εβδομάδα πριν μας έλεγε για κλιμάκωση κινητοποιήσεων. Γιατί αυτό το θέατρο;», είπε μερίδα εργαζομένων στον Αλ. Γαϊτάνο.

 

Καθοριστική πάντως για το αποτέλεσμα ήταν η εισήγηση της Δ. Χωριατάκη που παίρνοντας το λόγο άσκησε κριτική στο προεδρείο τονίζοντας ότι τα τεχνάσματα με τις καταλήψεις πρέπει να σταματήσουν και συνέχισε :

«Όποιος θέλει να απεργήσει, ας απεργήσει. Αλλά να απεργήσει όπως όλοι με στέρηση μισθού κτλπ. Όχι όπως τώρα με ψεύτικες απεργίες. Δεν γουστάρω να κυκλοφορώ και να με αποκαλούν κηφήνα που κρύβεται πίσω από καταλήψεις και λουκέτα και το κυριότερο θέλω να σεβαστώ αυτούς που μέχρι σήμερα έκαναν υπομονή και μας στήριξαν. Αν συνεχίσουμε δεν θα τους έχουμε στο πλευρό μας», ανέφερε η κ. Χωριατάκη.

 

Τελικά λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφάσισε να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους από αύριο Τετάρτη, ξεκινώντας παράλληλα ένα ιδιότυπο σύστημα περιφρούρησης του γραφείου προσωπικού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ