4.10.2016 15:43

"Ξεπαγώνει" η λειτουργία του ΧΥΤΑ μετά την άντληση των υδάτων

Η ΔΙΑΝΟΧ ΜΕ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΕΛΥΣΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Λύση στο πρόβλημα συσσώρευσης των υδάτων στο κύτταρο του χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων  έδωσε η ΔΙΑΝΟΧ ΑΕ με μια  σειρά δράσεων όπως, η καθημερινή διαβροχή του κυττάρου κατά τη θερινή περίοδο, η εγκατάσταση δικτύου διαβροχής με πύραυλο και η εκπόνηση μελέτης για αναβάθμιση του βιολογικού του ΧΥΤΑ και δημιουργία αντίστροφης ώσμωσης.

Οι έντονες βροχοπτώσεις αιτία του προβλήματος

Οι βροχοπτώσεις του  2014 και κάποιες λάθος εκτιμήσεις της μελέτης κατασκευής του ΧΥΤΑ για τον όγκο των βρόχινων υδάτων που θα μπορούσε να επεξεργαστεί ο Βιολογικός, δημιούργησε έντονο πρόβλημα συσσώρευσης υδάτων στο κύτταρο του χώρου υγειονομικής ταφής.

Τον Μάιο του 2016, τα συσσωρευμένα νερά έφταναν τα 8.000 – 10.000 κυβικά και είχαν δημιουργήσει μια μικρή λίμνη. Η συσσώρευση αυτή των υδάτων εμπόδιζε την εναπόθεση απορριμμάτων στη συγκεκριμένη επιφάνεια που κάλυπτε το 1/3 της συνολικής, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στην διαδικασία της υγειονομικής ταφής.

Με τη βοήθεια του υδροφόρου οχήματος του Δήμου, πραγματοποιούνταν καθημερινή διαβροχή του κυττάρου και το συσσωρευμένο νερό αξιοποιήθηκε στην πυροπροστασία.  Παράλληλα με την εγκατάσταση του  δικτύου διαβροχής με πύραυλο, κατά μήκος του κυττάρου εξασφαλίστηκε η απαραίτητη υγρασία του εδάφους, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες για πρόληψη και πυροπροστασία.

Ακόμη για να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον  θα εκπονηθεί μελέτη αναβάθμισης του Βιολογικού του ΧΥΤΑ  και δημιουργία αντίστροφής ώσμωσης.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ