17.7.2014 10:34

Ξεναγήσεις... ΤΕΛΟΣ

Μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου η Περιφέρεια κόβει οριστικά το πρόγραμμα ξεναγήσεων επικαλούμενη ανεπάρκεια πόρων

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από το προηγούμενο άρθρο του «π» για τον προβληματισμό που επικρατούσε σχετικά με τη συνέχιση του καλοκαιρινού προγράμματος ξεναγήσεων κι αιφνίδια η Περιφέρεια αποφάσισε τη διακοπή του.

Χωρίς να αναλογιστεί τις συνέπειες από μία τέτοια απόφαση και επικαλούμενος την ανεπάρκεια πόρων, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Κ. Γανιάρης μιλώντας στον «π» ξεκαθάρισε ότι η συγκεκριμένη δράση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί φέτος με δεδομένο ότι η Π.Ε. Χίου δεν έχει λάβει καμία δόση από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Δεν υπάρχουν 7.000 ευρώ

Την ώρα που το νησί βουλιάζει τουριστικά σε αντίθεση με τα υπόλοιπα νησιά της Περιφέρειας αλλά και του Αιγαίου συνολικότερα, που διανύουν τη «χρυσή χρονιά», η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας αποφάσισε ότι δεν μπορεί να εξασφαλίσει 7.000 ευρώ.

Αυτό είναι και το ποσό που απαιτείται για τις ξεναγήσεις στα σημαντικότερα επισκέψιμα σημεία του νησιού,  συμπεριλαμβανομένης και της αμοιβής του μοναδικού διπλωματούχου ξεναγού της Χίου Θ. Καραμουσλή. Ένα εγχείρημα που απέδειξε ήδη από την εποχή της ΕΝΑ Χίου ότι ενδιαφέρει σημαντικά όχι μόνο τους επισκέπτες αλλά και τους Χιώτες που συμμετείχαν σε αυτές προκειμένου να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές του τόπου τους.

Έτσι, Μεστά, Ολύμποι, Πυργί, Κάστρο, Νέα Μονή, Ανάβατος, Κάμπος θα παραμείνουν απλά με την αξία της εικόνας χωρίς ο επισκέπτης να μπορεί να γνωρίσει τις ιδιαιτερότητες και την ιστορική σημασία της κάθε περιοχής, όσο κι αν κάτι τέτοιο έμοιαζε τουλάχιστον δεδομένο τα προηγούμενα χρόνια. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ