2.11.2012 12:26

Ξέμειναν και από γραμματέα

"ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ", ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Ο ΗΛΙΑΣ ΚΛΕΙΣΣΑΣ

Την παραίτησή του από τη θέση του Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χίου, υπέβαλλε σήμερα το πρωί ο Ηλίας Κλεισσάς, που με επιστολή του στον Ε. Βενιζέλο αναφέρει:
 
"Σύντροφε Το ΠΑΣΟΚ το 2009 έλαβε ξεκάθαρη εντολή από τον ελληνικό λαό και τους πολίτες κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πριν από 3 χρόνια ότι οι ελπίδες αυτού του λαού σύντομα θα μετατρέπονταν σε ένα άνισο αγώνα για επιβίωση.
 
Η Χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση και βυθίζεται καθημερινά στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η ανεργία εξαπλώνεται γρήγορα σε όλο και περισσότερα δυναμικά κομμάτια της κοινωνίας. Η νεολαία μεταναστεύει αναζητώντας αλλού ελπίδες και ο λαός βιώνει κάθε λίγο και λιγάκι μέτρα περικοπής μισθών, συντάξεων και αύξησης της έμμεσης και άμεση φορολογίας, που πλήττουν κυρίως τα μικρομεσαία εισοδηματικά στρώματα, βαθαίνουν της ύφεση και διαλύουν το κράτος πρόνοιας. Μόνο που γι’ αυτό το Κοινωνικό Κράτος, που σήμερα καταργείται, εμείς, στο ΠΑΣΟΚ, παλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια!!!
 
Δυστυχώς, το «κίνημα» μας αποδέχθηκε τη βίαιη δημοσιονομική προσαρμογή, που επέβαλε η δύσκολη κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η Χώρα, με ευθύνη κυρίως της διακυβέρνησης από τη Ν. ., συγκατατέθηκε ιδεολογικά σ’ αυτήν ως αναγκαιότητα και υπέστη μια μεγάλη ιδεολογική και πολιτική ήττα. Έγινε μέρος ενός συστήματος, έπαψε όμως να εκφράζει τον ελληνικό λαό, χάνοντας τις παραδοσιακές του συμμαχίες μέσα στην κοινωνία.
 
Προσωπικά, αδυνατώ πλέον να συνεχίσω απολογούμενος για όλα τα επαχθή μέτρα που έχουν ληφθεί σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων, για την φοροεπιδρομή που έχει εξαπολύσει το κράτος κατά των πολιτών, για τη διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας.
 
Αδυνατώ να συνεχίσω απολογούμενος για την έλλειψη ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος, που θα τερματίζει τη φοροδιαφυγή.
 
Αδυνατώ να εξηγήσω, ακόμη και στον ίδιο μου τον εαυτό, πώς το ΠΑΣΟΚ κατάντησε δεκανίκι της Δεξιάς και φυσικά αδυνατώ, ως Γραμματέας, να υποστηρίξω ιδεολογικά, να στηρίξω πρακτικά ή και να δικαιολογήσω τον εναγκαλισμό ενός δημοκρατικού κομματικού χώρου, όπως ήταν το ΠΑΣΟΚ, μαζί της.
 
Φοβάμαι, δυστυχώς, ότι και αυτή ακόμη η επιχειρούμενη ανασυγκρότηση δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα όσο το ΠΑΣΟΚ υποβαθμίζει συνειδητά τη σχέση του με την κοινωνία, λείπει ο εσωκομματικός διάλογος, εκδηλώνονται καθημερινά εγωιστικοί ανταγωνισμοί επώνυμων στελεχών για την πρωτοκαθεδρία στις εξελίξεις και ελλείπει πλήρως κάθε μορφή ιδεολογικής βάσης και συζήτησης.
 
Εγώ, που ακολούθησα το ΠΑΣΟΚ από τα παιδικά μου βήματα, που ήμουν παρών μέχρι σήμερα, σε κάθε αγώνα από όποιο μετερίζι και αν βρισκόμουν, που πολλές φορές ένιωσα τις αντοχές μου να δοκιμάζονται, αλλά άντεξα γιατί θεωρούσα καθήκον μου την υπεράσπιση των στόχων της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη, σήμερα σας δηλώνω ότι αναγκάζομαι να παραιτηθώ από τη θέση του Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Χίου παραμένοντας, όμως, στρατευμένος στις αρχές και τις αξίες του Κινήματος, όπως αυτές διατυπώθηκαν από τον ιδρυτή του τον Ανδρέα Παπανδρέου για Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Αλληλεγγύη, Κοινωνική Δικαιοσύνη.
 
Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής , τους Γραμματείς των Οργανώσεων, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που μαζί δώσαμε δύσκολες μάχες για 7 χρόνια και δηλώνω ότι θα αγωνιστώ μαζί με όλους του συντρόφους για να αποκτήσει ξανά το ΠΑΣΟΚ αξιόπιστη, προοδευτική και ανατρεπτική πρόταση, να ανακτήσει την χαμένη του αξιοπιστία και να μπορέσει να εκφράσει ξανά τις κοινωνικές ομάδες των μη προνομιούχων Ελλήνων".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ