Ειδήσεις

12/6/12 17:03

τελ. ενημ.: 12/6/12 17:03

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για το Ολοκαύτωμα των Ψαρών

 

Ξεκινάνε την Πέμπτη 21 Ιουνίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 24 Ιουνίου, οι επετειακές εκδηλώσεις για τα 189 χρόνια από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών.

Έτσι για μία ακόμη χρονιά, έχει προγραμματιστεί πλήθος εκδηλώσεων με εκθέσεις βιβλίων, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις αλλά και την καθιερωμένη πλέον αναπαράσταση του Ολοκαυτώματος του νησιού με την παράλληλη αφήγηση των συμβάντων.

Οι εκδηλώσεις που θα κορυφωθούν την Κυριακή 24 Ιουνίου, περιλαμβάνουν δοξολογία, παρέλαση και κατάθεση στεφάνων ενώ προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επισκέπτες, το πλοίο της Γραμμής θα αναχωρήσει από Χίο στις 06:00 το πρωί της Κυριακής και από τα Ψαρά στις 18:00 το απόγευμα.

Άγνωστο παρόλα αυτά παραμένει το γεγονός της εκπροσώπησης της πολιτείας από επίσημο στέλεχος της Κυβέρνησης, αφού όλες οι εκδηλώσεις έρχονται ακριβώς μία εβδομάδα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Οι πρώτες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τον Αρχηγό Στόλου προκειμένου να παρευρεθεί ο ίδιος στις εκδηλώσεις, χωρίς όμως μέχρι στιγμής το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού να έχει προβεί σε σχετική ανακοίνωση. 

Σχόλια άρθρου: 0