14.10.2013 12:38

Ξεκίνημα για τα εργαστήρια

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ

Παρά τη διοικητική και λειτουργική δυσχέρεια, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Β. Αιγαίου ξεκινά τα μαθήματα του Θεατρικού Εργαστηρίου του, για την εκπαιδευτική περίοδο 2013-2014.
Το σθεναρό αίτημα των σαράντα περίπου σπουδαστών των εργαστηρίων του για επαναλειτουργία, αποτέλεσε ισχυρό κίνητρο για τον καλλιτεχνικό διευθυντή και τους συνεργάτες του, έτσι ώστε να υπάρξει συνέχεια της πολιτιστικής δράσης και προσφοράς, αναμφισβήτητο  χρέος του Θεάτρου και όσων εργάζονται για αυτό.
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υλοποιηθεί βάσει του εγκεκριμένου «Μονοετούς Επιχειρησιακού Προγράμματος Δράσης 2013» της Επιχείρησης.
Για την παρακολούθηση των μαθημάτων δεν απαιτούνται δίδακτρα ενώ  δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους.
Τα βασικά μαθήματα που θα διδαχτούν είναι, Ιστορία Θεάτρου,
Αυτοσχεδιασμός, Αγωγή Λόγου, Κινησιολογία, Θεατρική και Κινηματογραφική σκηνοθεσία και Υποκριτική.

Εφαρμογή σε θεατρικά κείμενα

Οι ενδιαφερόμενοι θα διδάσκονται, ενώ θα πραγματοποιείται παράλληλη εφαρμογή πάνω σε θεατρικά κείμενα, όπου στο τέλος των κύκλων των μαθημάτων θα οργανώσουν και θα συμμετάσχουν σε παράσταση που θα δοθεί για το κοινό της Χίου.
Η διδασκαλία θα διαρκέσει έως το Μάη 2014. Οι συμμετέχοντες μέσα από πρακτικές ασκήσεις και ήρεμης μορφής κίνηση, με την «Εισαγωγή στην υποκριτική και στο θέατρο», με την «Εκφορά και Αγωγή Λόγου», θα αποκτήσουν εκείνα τα πρωταρχικά εφόδια για την από κοινού παρουσίαση του έργου τους, ενώ θα ασχοληθούν με όλους τους ρόλους που διαδραματίζουν οι συντελεστές μιας θεατρικής παραγωγής. Με τον τρόπο αυτό θα γνωρίσουν το χώρο του θεάτρου ως παραγωγοί  ή ως φροντιστές σκηνής, φωτιστές, σκηνοθέτες, ενδυματολόγοι και σκηνογράφοι.
Η πρώτη συνάντηση έχει οριστεί για την προσεχή Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, στην Αίθουσα πρόβας του ΔΗΠΕΘΕ, στο 2ο όροφο της οδού Λάδης 1 στις 18.00.
Εκδήλωση ενδιαφέροντος θα μπορεί να διατυπωθεί έως και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου, ενώ πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο του Θεάτρου
2271043556 και ώρες 09:00 - 16:00.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ