1.8.2012 16:07

Ξεκινάει το πολιτιστικό 3ήμερο στον Βροντάδο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΦΕΤΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Ξεκινάει αύριο το τριήμερο των  πολιτιστικών εκδηλώσεων της δημοτικής κοινότητας Βροντάδου, που για έκτη συνεχή χρονιά προβάλλει θέματα από το παρελθόν και το παρόν της περιοχής, με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Η δεύτερη διοργάνωση υπό την αιγίδα του ενιαίου δήμου, προβάλλει κυρίως τα εκκλησιαστικά και τα λαογραφικά δρώμενα του  χώρου, γι’ αυτό και κύριος ομιλητής του αυριανού θέματος «Θρησκευτική ζωή και Βρονταδούσικα έθιμα» θα είναι ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάρκος. Θεσμός μέσα στο θεσμό έχει γίνει κι η έκθεση παλιών φωτογραφιών. Φέτος την πλαισιώνουν εκθέσεις αγιογραφίας και βιβλίου.

 Στο ίδιο μοτίβο συνεχίζονται οι δράσεις και το Σάββατο με την παρουσίαση του παραδοσιακού γάμου από την ΠΕΚΕΒ και του θεατρικού παιχνιδιού με την καθοδήγηση των Α. Λυκουρίνα και Η. Αναστασάκη.

Την Κυριακή η Μ. Πελαντή, προσεγγίζει την θρησκευτική ζωή της περιοχής από την λαογραφική άποψη. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με  μουσική, χορό, τραγούδι, μεζέδες, ούζα και ρίψη ρουκετών που δεν θα μπορούσαν να λείψουν από Βρονταδούσικη εκδήλωση. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ