17.8.2017 15:26

Ξεκινά το κύμα επιστροφής των αδειούχων

Έκτακτα μέτρα στο λιμάνι ενόψει της επιστροφής 3.000 επιβατών το Σαββατοκύριακο

Σε έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προχωρά το Λιμεναρχείο Χίου προκειμένου να ανταπεξέλθει στο πρώτο μεγάλο κύμα επιστροφής των εκδρομέων του Καλοκαιριού. Σύμφωνα με τα στοιχεία από τα πρακτορεία τα δύο πλοία θα μεταφέρουν στον Πειραιά την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Αυγούστου περί τους 3.000 επιβάτες και 650 Ι.Χ..

Με δεδομένη την έλλειψη χώρων στον κεντρικό λιμένα το Λιμεναρχείο ανακοίνωσε τη λήψη των ακόλουθων μέτρων για την Παρασκευή 18/08/2017 και το Σάββατο 19/08/2017 και από ώρες 09:00 έως και 12:30:

(α)  την απαγόρευση της  στάθμευσης οχημάτων - δικύκλων από την οδό  Νεωρείων ως το τέλος της οδού Ελ. Μανίκα (Μπούρτζι).

(β)  να αποφεύγονται οι μετακινήσεις οχημάτων προς την ευρύτερη περιοχή του Κεντρικού Λιμένα Χίου και κυρίως εκείνες που δεν συνδέονται με την αναχώρηση με κάποιο εκ των ανωτέρω πλοίων.

(γ)  Τη στάση των οχημάτων που μεταφέρουν επιβάτες με σκοπό την αναχώρησή τους για Πειραιά αυστηρά στα σημεία που θα τους υποδειχτεί από τα λιμενικά όργανα και μόνο για το απαραίτητο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποβίβαση των επιβατών και των αποσκευών τους.   

(δ)  Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων ενοικιαζόμενων οχημάτων να χρησιμοποιούν αυστηρά και μόνο τους χώρους έμπροσθεν των καταστημάτων τους προκειμένου στον υπόλοιπο χώρο του λιμένα να εξασφαλιστούν θέσεις για την αναμονή των οχημάτων που πρόκειται να αναχωρήσουν για Πειραιά και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των Λιμενικών Οργάνων όποτε απαιτείται.

(ε)  Η οδός Λάδης σε συνεργασία με το τμήμα Τροχαίας της ΔΑ Χίου θα μονοδρομηθεί σε όλο το μήκος της με είσοδο των οχημάτων από την οδό Νεωρείων και έξοδο αυτών στην οδό Κανάρη.

(στ)  Την αναμονή των τουριστικών λεωφορείων για την παραλαβή επιβατών στο χώρο που τους έχει υποδειχθεί στη νότια πλευρά του Λιμενικού Καταστήματος.

(ζ)  Τον εφοδιασμό των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος είτε πριν τις 09.00 είτε μετά τις 12.30

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ