9.4.2013 17:34

Ξανά ο Αρχοντοχωριάτης

Άλλη μια παράσταση της  θεατρικής κωμωδίας του Μολιέρου  «Ο Αρχοντοχωριάτης» από τη θεατρική ομάδα του Ομίλου σε σκηνοθεσία  Ελπίδας Γεωργαντή, θα έχουν την ευακιρία να απολαύσουν όσι δεν πρόλαβαν την προηγούμενη εβδομάδα, Στον « Aρχοντοχωριάτη» έργο που πρωτοανέβηκε στη σκηνή τον Oκτώβριο του 1670, παρουσιάζει οMολιέρος ένα θέμα διαχρονικό, την ανθρώπινη ματαιοδοξία, την ματαιοπονία του ανθρώπου που πασχίζει να υπερβεί το φραγμό της κοινωνικής του θέσης αλλά και των ικανοτήτων που ο ίδιος διαθέτει. Σ΄ αυτή την κωμωδία-μπαλέτο ο Μολιέρος,  προχωρεί σε μια καυστική σάτιρα του νεοπλουτισμού της αστικής τάξης που προσπαθεί να μιμηθεί την υψηλή κοινωνία, μαϊμουδίζοντας τρόπους, συνήθειες και συμπεριφορές φτάνοντας στα όρια του γελοίου. Στον Αρχοντοχωριάτη, ο σημερινός θεατής εύκολα μπορεί να αναγνωρίσει στο πρόσωπο του κ. Ζουρντέν πολλά ομοιότυπα της σύγχρονης κοινωνικής ζωής αλλά και να βρει αναλογίες με την εποχή μας, μέσα από την σάτιρα που παραμένει αναλλοίωτη.

 Παίζουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί: Μάρκος Κάβουρας, Μαίρη Νύκτα-Ψυχιά, Δέσποινα Εξηντάρη- Καλαμάρη, Δέσποινα Ζουμή, Αγγελική Καστάνου-Τζούμα, Τζένη Καλλίτση-Βούκουνα, Σταυρούλα Βασιλάκη-Τσαμπαρλή, Κοσμάς Αντωνιάδης, Απόστολος Τσαμπαρλής, Ιωάννης Κουγιούλης, Δημήτριος Αρμενάκης, Κώστας Βούκουνας, Ελπίδα Γεωργαντή και η μικρή Κλεοπάτρα Αρμενάκη.

Χορεύουν οι μαθήτριες  Μαρία Ζουμή και Κατερίνα Αρμενάκη

 Τα χορευτικά δίδαξε η Μίνα Μπατσακούτσα, τα κουστούμια έραψε η Εριφύλη Βασιλάκη ενώ τα έπιπλα - φωτιστικά είναι από το κατάστημα Φράγκος.

 Τιμή εισιτηρίου: Ενήλικες 7 και μαθητικό 5 ευρώ .

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ