19.2.2015 11:48

«We are the best» από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

Την κοινωνική και μουσική ταινία των Λούκας και Κοκό Μούντισον «We are the best» θα προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου την Παρασκευή στις 20:30.

Λίγα λόγια για την ταινία

Στις αρχές τις δεκαετίας του ’80 στη Στοκχόλμη, 3 επαναστατημένα δεκατριάχρονα κορίτσια, στην προσπάθειά τους να ανεξαρτητοποιηθούν από τον ασφυκτικό περίγυρο των γονιών τους και των συμμαθητών τους, αποφασίζουν να δημιουργήσουν μία πανκ μπάντα χωρίς να έχουν μουσικά όργανα, παρότι όλοι τους λένε ότι η πανκ έχει πεθάνει, πιστεύοντας ότι αυτές είναι οι καλύτερες!

Βασισμένη στο κόμικ της Κοκό Μούντισον, συζύγου του σκηνοθέτη, η ταινία αποτελεί μία ιστορία ενηλικίωσης, φιλίας, και εφηβικής υπαρξιακής αναζήτησης. Τις φρέσκιες ερμηνείες και την ζωντάνια των νεαρών κοριτσιών συνοδεύει ένα έντονο, ρυθμικό soundtrack σουηδικής punk. Αισιόδοξη χωρίς να είναι αφελής, η ταινία μιλάει για την αποδοχή του διαφορετικού, για την αγωνία κάποιου να έχει το προσωπικό του στυλ σε αντιδιαστολή με ότι θεωρείται κοινωνικά αποδεκτό ή ωραίο, και μας κάνει να αναρωτηθούμε για το αν τελικά η γνώμη των άλλων έχει τόση σημασία για εμάς.

Έχει προβληθεί σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βενετίας και στη συνέχεια συμμετείχε στο Φεστιβάλ του Τορόντο.

Διάκριση: Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τόκυο.

Κοινωνική/Μουσική/Σουηδία/2013/ 102΄                                 

Σκηνοθεσία: Λούκας Μούντισον          

Σενάριο: Λούκας Μούντισον, Κοκό Μούντισον

Πρωταγωνιστούν: Μίρα Γκρόσιν, Μίρα Μπάρκαμαρ, Λιβ ΛεΜόιν

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ